Jonge boeren en tuinders laten zich horen! – December 2022

Op 16 december laten we de politiek in Brabant weten dat het zo niet langer meer kan!

Routeplan 2024, stalmaatregelen en de onzekerheden rondom vergunningen van onder andere PAS-melders. Het lijkt alsof er geen einde komt aan dit onderwerp.

Op dit moment is het zo dat de politiek in Brabant zich vasthoudt aan beleid wat door de ontwikkelingen op landelijk niveau helemaal niet meer past bij de realiteit.

Het lijkt wel of men ‘veilig’ in de Bossche bubbel blijft zitten en niet wil zien dat de wereld is veranderd. Op 16 december komen de Provinciale Staten weer bij elkaar om te praten over landbouw. Wij als BAJK willen op deze dag nogmaals duidelijk gaan maken dat het zo niet langer meer kan en de provincie eindelijk eens duidelijkheid moet geven. Ook zal er door twee leden individueel een inspraakmoment zijn waarbij ze hun persoonlijke verhaal zullen vertellen. We begrijpen dat deze onderwerpen al vaak voorbij zijn gekomen en dat iedereen er wel een beetje klaar mee is. Maar juist nu, vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen (maart 2023) is het belangrijk om nog 1x ons verhaal hierover duidelijk te laten horen.

Het mooiste zou zijn als we dat samen met een aantal van jullie kunnen doen zodat iedereen ziet dat de insprekers niet alleen staan en dat de publieke tribune vol met (jonge) boeren zit. Wil je hierbij aanwezig zijn en zo samen het geluid van de (jonge) boeren laten horen? Neem dan contact op met Gerben (06-13148817) of Jolijn (06-25358250)