Arbeid en omgang met personeel

 

Jonge agrariërs in Brabant komen steeds meer in aanraking met personeel. Er zijn steeds minder agrarische bedrijven in Nederland maar de bedrijven worden steeds groter. Het werk op deze bedrijven kan niet meer door eigen gezinsleden gedaan worden. Hierdoor wordt op deze agrarische bedrijven steeds vaker met personeel gewerkt.

 

Tevens bevinden veel BAJK leden zich in een traject van bedrijfsovername. Hierin ontwikkelen zij zich tot agrarische ondernemer en willen hun bedrijven gereed maken voor de toekomst. Daarbij hoort het ontwikkelen van hun skills betreffende arbeid en omgang met personeel.

 

 

Workshop ‘Omgang met personeel’

Voor het project ‘Arbeid en omgang met personeel’ organiseert BAJK workshops die de AJK’s af kunnen nemen. Het thema van deze workshop is ‘Omgang met personeel’.

 

Je werknemer zit niet goed in zijn vel. Hoe ga je daar mee om? Wat vraag je hem/haar om het gesprek te openen? Je hebt nog geen personeel maar denkt daar in de toekomst wel mee aan de slag te gaan. Wat gebeurt er vooral in de praktijk? Welke vormen van arbeid zijn er? Hoe zorg je dat je het overzicht bewaart? Deze en nog veel meer vragen zullen tijdens deze workshop aan de orde komen.

 

De indeling van de workshop zal er als volgt uit zien:

  1. Kijk naar jezelf!
  2. Hoe zou je zelf benaderd willen worden? Wat is jouw stijl van leidinggeven?
  3. Actualiteiten / werkorganisaties
  4. Wat gebeurt er in de praktijk? Welke vormen van arbeid zijn er? Welke leiderschapsstijlen zijn er? Hoe structureer ik mijn werkgeverschap?
  5. Oefenen, tijdens rollenspellen oefen je praktijkvoorbeelden. Door het daadwerkelijk te doen leer je. Je leert niet alleen van jezelf maar ook van de situaties die de andere deelnemers creëren. Praktische zaken:
  • Bij iedere workshop zullen alle vier de begeleiders aanwezig zijn daarom hebben zij als eis gesteld dat er minimaal 20 deelnemers aanwezig moeten zijn.
  • Er bestaat een mogelijkheid om AJK’s met elkaar te koppelen. Hierover kun je contact opnemen met Ines via ines@bajk.nl
  • Er zijn maar 5 workshops beschikbaar dus op = op.

 

 

 

 

‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte