Belangenbehartiging

 

Naast de talrijke projecten en activiteiten die BAJK organiseert, houdt BAJK zich ook bezig met belangenbehartiging. Dit houdt in dat BAJK bij onder andere de provincie Noord Brabant de stem van de jonge agrariƫrs laat horen. Hoe doet BAJK dit?

  • Jaarlijks overleg met de gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant (hier wordt onder andere over de invulling van de JOLA regeling gesproken)
  • Deelname aan Brabant Beraad
  • Deelname Bestuurlijk overleg
  • Deelname allerhande bijeenkomsten die betrekking hebben op de toekomst van Brabant (Bijvoorbeeld: #Boeren horen bij Brabant)

Heb jij een mening of onderwerp waarvan je vindt dat BAJK deze op kan pakken? Neem dan gerust contact op met Henri van den Boomen via henri@BAJK.nl.

Houd onze agenda in de gaten om te zien waar onze bestuurders aanwezig zijn.

 

Brabant Beraad

Het Brabantberaad bestaat uit ongeveer 70 organisaties die op hun manier de provincie Noord-Brabant ondersteunen om tot een zorgvuldige veehouderij te komen. De basis van het Brabantberaad werd in februari 2013 gelegd in Sint Michielsgestel tijdens een meerdaagse conferentie georganiseerd door de provincie Noord Brabant. Inmiddels is het Brabantberaad uitgegroeid tot een waardevol netwerk om tot een zorgvuldige veehouderij te komen. Samen met de Uitvoeringsagenda agrofood 2020 wordt hard gewerkt om in 2020 de meest duurzame en innovatiefste agro-en foodregio te zijn van West Europa.

 

Bestuurlijk overleg

BAJK sluit voor de belangenbehartiging aan bij het bestuurlijk overleg waarin we de stem van de jonge boer laten horen tegenover de voorgestelde maatregelen van de provincie Noord-Brabant. Bij het bestuurlijk overleg zitten vertegenwoordigers van de agrarische sector, banken, natuurorganisaties, waterschap, gemeentes en de provincie. Alle partijen kunnen input leveren en vragen stellen over het provinciale beleid.

 

‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte