Regel de regels


Regel de Regels

Boer worden en boer blijven. Dat is wat veel leden van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) graag willen. Wel stellen zij zich daarbij de vraag: ‘Is er voor mij in Nederland toekomst als boer?’ en daarnaast ook: ‘Hoe ga ik om met de wetten- en regels waar ik als bedrijf aan moet voldoen?’.

 

Tijdens dit project wil BAJK samen met haar leden bekijken wat de mogelijkheden zijn om hun (toekomstige) bedrijf toekomstbestendig te maken. Dit wil BAJK doen door praktische excursies en een Provinciale Avond te organiseren. Avonden met informatie waarmee de leden de volgende dag direct aan de slag kunnen.

 

Provinciale Avond

De Provinciale Avond zal gehouden worden aan het begin van het seizoen 2018/2019. Het thema wat centraal staat tijdens de Provinciale Avond is: ‘Regel de Regels’. Momenteel worden er voor de agrarische sector veel beslissingen genomen rondom wetgeving op Europees-, nationaal- en provincaal-niveau. Soms worden wetten niet aangenomen, maar worden er tijdelijke beslissingen genomen. De agrarische sector moet dan voor een bepaalde tijd stappen zetten anders wordt alsnog wetgeving overwogen. ‘Maar wanneer moet dit en wet wie en op welke manier?

 

Excursies voor jonge boeren en ambtenaren

BAJK zowel haar leden als studenten ondersteunen zodat zij hun bedrijf toekomstbestendig kunnen maken. Er zullen excursies georganiseerd worden bij bedrijven van koplopers en innovators. Ook ambtenaren zullen deelnemen aan deze excursies om zo de lijnen kort te maken met de regelgeving. Deze excursies worden georganiseerd in samenwerking met de lokale kringen (AJK’s) van BAJK.

 

Excursie Brussel

Veel leden van BAJK zijn nog nooit op het Europees Parlement in Brussel geweest. Wel komen er vanuit Brussel veel wet- en regelgeving op de jonge boeren af en wordt er veel gelobbyd in Brussel. Tijdens de Provinciale Avond, excursies en de projectgroepen zijn de lobbykansen besproken. Hoe deze kansen benut kunnen worden zal blijken uit de excursie naar het Europees Parlement in Brussel.

 

‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte