Wetten en Regels

Jonge agrariërs komen meer en meer in aanraking met controlerende instanties. Deze instanties voeren controles uit en handhaven op het naleven van wetten en regels. Ook begeven de BAJK leden zich in een traject van bedrijfsovername. Zij ontwikkelen zich tot agrarische ondernemer en willen hun bedrijven gereed maken voor de toekomst. Maar hoe kunnen ze zichzelf en hun bedrijven voorbereiden als de wetgeving ieder jaar verandert?

 

Workshop: Omgang met erfbetreders

Als agrarische ondernemer moet je met veel wetten en regels rekening houden. Vaak wordt het naleven van deze wetten en regels gecontroleerd door externe instanties. Hoe moet je omgaan met deze erfbetreders? Welke voorbereidingen moet je treffen en wat zijn de aandachtspunten die deze controleurs belangrijk vinden? Tijdens deze workshop zal onder andere een erfbetreder met jullie in gesprek gaan en kijken waar jullie elkaar kunnen versterken.

 

BHV Cursusdagen

In samenwerking met partner AB Brabant worden er 4 BHV cursussen aangeboden. Er zal 1 cursus in het najaar van 2014 en 3 cursussen in de periode januari t/m maart 2015 gehouden worden. Leden van BAJK kunnen deelnemen en gebruik maken van ledenvoordeel. Na een cursusdag gevolgd te hebben krijgen de deelnemers een certificaat van NIBHV. De cursusdag is geldig voor zowel de basis als herhalingscursus.

 

Spuitlicentieverlening

In samenwerking met partner Vlamings wordt de mogelijkheid geboden om de spuitlicentie te verlengen. Tijdens deze lezingen zullen actualiteiten op het gebied van onder andere gewasbescherming weer de revue passeren.

 

Knaagdierbeheersing

Vanaf 1 juli 2015 is het voor agrariërs verplicht om voor het kopen en toepassen van professionele rodenticiden op het eigen bedrijf een bewijs van vakbekwaamheid te hebben. Toepassen is alleen in bedrijfsgebouwen toegestaan. Rodenticiden worden gebruikt om ratten en muizen te bestrijden.

Heb je een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie) dan kun je met één extra bijeenkomst Knaagdierbeheersing – zonder examen – deze vakbekwaamheid behalen.

In samenwerking met partner Vlamings geeft BAJK de mogelijkheid om deze vakbekwaamheid te behalen.

 

‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte