Gerben Boom – Voorzitter

Functie : Voorzitter
Geboortedatum : 14 december 1999
Telefoon : 06-13148817
Email : gerben@bajk.nl
Aandachtsgebieden : Project Reputatiemanagement (kerngroepen belangenbehartiging)

Mijn naam is Gerben Boom, 20 jaar en kom uit het mooie dorpje Babyloniënbroek. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de opleiding ‘Bedrijfskunde- en agrifoodbusiness’ aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Van jongs af aan heb ik al passie voor de agrarische sector en alles wat daarmee te maken heeft. Niet heel gek, want ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders met 90 melkkoeien. Helaas hebben we in 2017 besloten om te stoppen met het bedrijf en hebben we de koeien verkocht. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en ben ik nu alweer vier jaar werkzaam bij een akkerbouwbedrijf in de buurt waar ik me bezig mag houden met diverse werkzaamheden.

Sinds november 2019 ben ik betrokken bij het BAJK en probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een mooie, toekomstbestendige sector met voldoende mogelijkheden voor de jonge boeren van Nederland! Terugkijkend op het eerste jaar als bestuurder heb ik gezien dat wij als jonge boeren er echt toe doen en dat er naar ons geluisterd wordt. Het is mooi om te zien dat men doorheeft dat wij de toekomst van de sector zijn en daarbij ook de ruimte krijgen om daarover mee te denken.
Hierdoor heb ik enorm veel zin om ook het komende jaar weer bezig te zijn met activiteiten van/voor jullie als (B)AJK’ers!

Hopelijk tot ziens tijdens een van de vele (B)AJK activiteiten!