Rik Simons – Bestuurder

 

Functie :  DB-lid
Geboortedatum : 25 september 1995
Telefoon : 06-18572569
E-mail : rik@bajk.nl

Mijn naam is Rik Simons, 26 jaar en ik kom uit Vught, een dorp in de buurt van Den Bosch. Samen met mijn ouders hebben wij hier een grondgebonden melkveebedrijf met 2 melkrobots en weidegang. Ik heb enorm veel zin om dit bedrijf over te nemen en voort te zetten richting de toekomst.

Sinds januari 2015 zit ik mee in de VOF. Sinds die tijd zijn wij het bedrijf verder gaan ontwikkelen/ uitbreiden. We hebben een melkrobot bij gezet en hebben een compleet nieuw dak over de stal gezet waardoor de koeien meer natuurlijke ventilatie en licht hebben. Als 2e tak van het bedrijf is er dagbesteding voor mensen met verslavingsproblematiek. Dit doen wij in samenwerking met novafarm-grip. Deze mensen komen vanuit de kliniek of thuis, om bij ons dagbesteding te doen, met als doel terug in de maatschappij te komen.

Vanaf 2021 zijn wij ook praktijkbedrijf van Yuverta, zo kunnen leerlingen praktijklessen volgen op ons bedrijf.

Naast de werkzaamheden op en rond het melkveebedrijf sta ik open voor leuke dingen en nieuwe uitdagingen. Ik zoek de gezelligheid op met mijn vrienden en familie en ga er graag op uit. Zelf vind ik fokkerij leuk en interessant en daarom ben ik regelmatig op shows/keuringen te vinden. Ik doe zelf vaak mee en zit in het bestuur van de Midsummer Dairy Show in Schijndel.
Naast de koeien hobby’s zit ik ook bij de brandweer van Helvoirt. Momenteel doe ik daar een opleiding voor chauffeur/ pompbediende.

Ik zet me graag in voor een leefbare sector waarin jonge ondernemers een eerlijke kans krijgen om zichzelf en hun bedrijf te ontwikkelen, daarom zie ik het BAJK bestuur als een leuke uitdaging.