Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Agrarische Innovatiedag

21 juni 2014 @ 09:30 - 16:00

Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sector? Wilt u meer weten over ontwikkelingen in uw regio? Of wilt u graag van gedachten wisselen over de nieuwste ontwikkelingen in LandStad De Baronie? Meld u dan nu aan voor de Agrarische Innovatiedag op zaterdag 21 juni in Alphen.

 

Tijdens deze dag, speciaal voor agrarische ondernemers, loonbedrijven, adviesbureaus en toeleveranciers uit de Baronie, staan we stil bij innovaties rondom een viertal actuele thema’s: water, precisielandbouw, biobased economy en duurzame energie.

 

09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Welkom door Ton Braspenning, raadslid gemeente Alphen-Chaam en oud-wethouder, thema-ambassadeur landbouw van LandStad De Baronie en melkveehouder in Strijbeek.
10.30 uur Shift happens: trends met impact door Ruud Veltenaar (trendwatcher)Tijdens de bijeenkomst zal Ruud Veltenaar een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan. Hij belooft u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat.
11.15 uur Landbouw 2.0 door Hans van den Boom (Sectormanager Duurzame Energie bij Rabobank Nederland) Welke trends zijn er in de wereldvoedselproductie en hoe reageren bijvoorbeeld grote bedrijven zoals Monsanto, John Deere, maar ook Lely daar op? Hans van den Boom vertelt welke kansen en veranderingen hierdoor ontstaan voor primaire agrarische bedrijven.
11.45 uur Vragen en discussienaar aanleiding van de bijdrage van Ruud Veltenaar en Hans van den Boom onder leiding van Ton Braspenning.
12.00 uur Lunch met streekproducten.
13.00 uur Start subsessies. Alle subsessies zijn praktisch ingestoken. Er worden voorbeelden gegeven van ondernemers uit de regio die al op innovatie wijze met het thema bezig zijn. Op www.zlto.nl/landstaddebaronie vindt u een uitgebreide beschrijving van alle sessies.Sessie1: Biobased Economy, kansen voor land – en tuinbouw door Daan Dijk (Rabobank Nederland). De Biobased Economy betekent dat de economie voor tal van producten overschakelt van olie naar de landbouw als voornaamste bron van koolstof. De landbouw wordt de leverancier van hernieuwbare producten. Voedsel voorop maar ook biomaterialen en energie!
Sessie 2: Water als bron van landbouwinnovaties door Johan Elshof (ZLTO). Water wordt steeds meer de sleutel voor een optimale bedrijfsopbrengst. Beregeningssignaal is een internetprogramma dat u adviseert of u moet beregenen en hoeveel. Het advies wordt gegeven op perceelsniveau, afhankelijk van gewas en neerslag. Hebt u zelf ook ideeën hoe u waterinnovaties tot bloei kunt brengen? Deel ze met ons en werk samen aan een innovatieve toekomst.
Sessie 3: Precisielandbouw door Peter Paree (ZLTO). 2014 is het jaar dat precisielandbouw doorbreekt. 10 jaar geleden is het op enkele grote bedrijven begonnen, nu is het klaar voor de brede praktijk. Vaak maakt u al gebruik van precisielandbouw: nieuwe trekkers en spuiten zijn tenminste voorbereid op satellietnavigatie en variabel doseren. Even vaak kunt u het per saldo voor hetzelfde geld krijgen. Tijdens deze sessie laten wij u zien wat over een paar jaar normaal is met precisielandbouw én we laten u zien wat u vandaag al met deze techniek kunt doen. We dagen u uit om dit jaar een start te maken en op die manier duurzamer, rendabeler én makkelijker te werken!
Sessie 4: Duurzame energie toegepast op agrarische bedrijven door Hans van den Boom (Rabobank Nederland). Tijdens deze sessie worden de trends en ontwikkelingen getoond van duurzame energie toegepast op bedrijven in Nederland. Aan het einde van de sessie hebt u handvaten welke duurzame energievormen geschikt zijn voor uw bedrijf. Wordt het een zonnige toekomst voor zonne-energie of biomassaverbranding? Of gaat u de energie uit de grond en buitenlucht halen?
14.15 uur Terugkoppeling uit alle subsessies en meer over LandStad De Baronie.
15.00 uur 16.00 uur NetwerkborrelEinde.

Deelname aan deze dag is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht. U kunt zich aanmelden vóór 16 juni via het aanmeldformulier. U ontvangt ongeveer één week van te voren een bevestiging van uw deelname met daarin alle praktische informatie rondom deze dag.

Gegevens

Datum:
21 juni 2014
Tijd:
09:30 - 16:00

Locatie