Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Regel de Regels: Boomkwekerij Bressers

6 juni 2019 @ 19:00 - 22:00

Donderdag 6 juni organiseert BAJK in samenwerking met AJK Eindhoven-Noord / Diessen een excursie naar Boomkwekerij Bressers in Oirschot.
Familie Bressers heeft in Oirschot een moderne boomkwekerij, waar telen met het oog op duurzaamheid centraal staat. Van de 38 hectare beschikbare grond is ongeveer 23 ha. beplant met laanbomen. De rest wordt in rotatie beteeld met groenbemesters en wintertarwe, zodat de bomen op frisse bodem kunnen beginnen. Alle gronden zijn gedraineerd zodat er bijna altijd onder goede omstandigheden gerooid en geplant kan worden. We krijgen deze avond een rondleiding over het bedrijf waarna Elise en Paul Bressers ons meer gaan vertellen over bodemkwaliteit, vruchtwisseling ter voorkoming van bodemziekten en de reductie van gewasbeschermingsmiddelen. De vraag die deze avond centraal staat is ‘Hoe creëer ik meerwaarde voor duurzaam geteelde bomen?’. Graag gaan we hier met jou over in gesprek.
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor de toekomst van jouw bedrijf?
Zorg dan dat je er bij bent op:
Datum:     6 juni
Tijd:          19:00 uur
Locatie:    Hoeven 5, 5688 GS Oirschot
Meld je vooraf aan via dorien@bajk.nl
Deze excursie maakt onderdeel uit van het project ‘Regel de Regels’; een reeks van excursies voor jonge boeren die aan de slag willen met hun eigen toekomst. Regel de Regels wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO en FoodUp! Brabant.

Gegevens

Datum:
6 juni 2019
Tijd:
19:00 - 22:00

Locatie