Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Regel de Regels: Eco-Energy Oirschot B.V.

2 april 2019 @ 20:00 - 22:30

Beste leden,
Op dinsdag 2 april organiseert BAJK in samenwerking met AJK Eindhoven-Noord/Diessen, AJK De Kempen en AJK Eindhoven-Zuid een excursie naar Eco-Energy Oirschot B.V.
Bert Rijnen is een innovatieve ondernemer met bedrijven in Noord-Brabant, Zeeland en Spanje. Op zijn varkensbedrijven wordt een hoge gezondheid status nagestreefd en het vlees wordt onder andere afgezet via het eigen merk Heydehoeve. Alle dierlijke mest wordt erkend verwerkt via een biogasinstallatie tot een mestproduct met toegevoegde waarde. Dit loopt via een dochterbedrijf Eco-Energy Oirschot B.V. De biogasinstallatie wekt biogas op door middel van co-vergisting. Bij het vergisten van de biomassa komt methaangas vrij, welke vervolgens met behulp van een warmtekrachtkoppeling omgezet wordt in elektriciteit en warmte. Na de excursies gaan we bij De Stapperij in Oirschot verder met elkaar in gesprek.
Ben jij benieuwd naar deze technieken en de mogelijkheden voor de toekomst van jouw bedrijf?
Zorg dan dat je er bij bent op:
Datum:    2 april
Tijd:          20.00 uur
Locatie:                   Broekstraat 31, Oirschot
Meld je vooraf aan via dorien@bajk.nl!
Deze excursie maakt onderdeel uit van het project ‘Regel de Regels’; een reeks van excursies voor jonge boeren die aan de slag willen met hun eigen toekomst. Regel de Regels wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO en FoodUp! Brabant.

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie