Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Regel de Regels: Varkenshouderij Cornelissen

27 maart 2019 @ 20:00 - 22:30

Woensdag 27 maart organiseert BAJK in samenwerking met AJK Uden & Land van Cuijk, AJK De Peel en AJK Oss een excursie naar Varkenshouderij Cornelissen in Rijkevoort.
Varkenshouderij Cornelissen houdt op diverse locaties zeugen en vleesvarkens. Ze streven bij hun dieren naar een hoge gezondheid status. Arno en Mike gaan ons een rondleiding geven over hun mestverwerkingsinstallatie. In deze installatie verwerken zij de mest van hun bedrijven tot loosbaar water, mineralenconcentraat en dikke fractie. Het mineralen-concentraat wordt bij akkerbouwers en rundveehouders in de nabije omgeving afgezet en de dikke fractie wordt geëxporteerd naar het buitenland. Na de rondleiding wordt de avond voortgezet in ’t Wapen van Wanroij waar we samen met Raymond Derks (ZLTO adviseur met specialisatie mestverwerking) en Jan Buys (landbouwadviseur bij provincie Noord-Brabant) in gesprek gaan.
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor de toekomst van jouw bedrijf?
Zorg dan dat je er bij bent op:
Datum:     27 maart
Tijd:          20.00 uur
Locatie:    Sassekamp 10, Rijkevoort (erf oprijden vanuit de Sint Anthonisdijk)
Meld je vooraf aan via dorien@bajk.nl. Aanmelden is verplicht. VOL is VOL.
Deze excursie maakt onderdeel uit van het project ‘Regel de Regels’; een reeks van excursies voor jonge boeren die aan de slag willen met hun eigen toekomst. Regel de Regels wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO en FoodUp! Brabant.

Gegevens

Datum:
27 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie