Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jongerenbijeenkomst STRING: Wat en hoe eten we in 2030?

23 oktober 2017 @ 12:30 - 17:00

Wat en hoe eten we in 2030? Deze vraag bepaalt in belangrijke mate hoe de voedselproductie er dan uit ziet. Wat je eet, is immers wat je in je omgeving ziet. Dat begint dichterbij jezelf dan je wellicht denkt. Daarom nodigen we je graag uit aan de tekentafel tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven Strijp S. Jouw denkwerk en breinkracht geeft voeding aan het toekomstige innovatiebeleid agri & food in de provincie Noord-Brabant.
Kom naar de Dutch Design Week op maandag 23 oktober 2017!
Dit staat er op het menu:
12.30 uur – Inloop bij Keukenconfessies (Klokgebouw Eindhoven Strijp S, 4e etage)
13.00 uur – Om in de smaak te komen starten we met een rondleiding door de expositie ‘Future of Food – Looking back to now’ in de Embassy of Food op het Ketelhuisplein, door Marije Vogelzang (eating designer en curator van de expositie); kijk ook op ook: www.agrimeetsdesign.com/dutch-design-week/de-embassy .
14.00 uur – Start discussie over toekomst voedselproductie in Brabant onder leiding van Onno van Eijck (www.imagro.nl/nl/team/onno-van-eijk/59). Tijdens deze discussie zullen we verschillende trends en ontwikkelingen tegen elkaar afzetten en zo tot beelden komen hoe de voedselproductie in Brabant er in 2030 uit zou kunnen zien.
17.00 uur – Borrel (met futuristische hapjes)
 
Een eerste stap is geweest dat experts zich bogen over dezelfde hamvraag: wat en hoe eten we in Brabant in 2030? De uitkomsten hiervan komen terug in het programma. Als volgende stap willen we het gesprek aan gaan met jongeren die de toekomst hebben en in 2030 aan het roer staan. Jongeren die hun opleiding nu afronden of al een paar jaar aan het werk zijn. Frisdenkers van de toekomst. Hoe kijken jongeren naar 2030 en hoe ziet volgens hen de voedselproductie er in Brabant dan uit?
Daarom nodigen we jou graag uit om je toekomstbeeld met ons te delen. Het is een unieke gelegenheid om door de expositie in de Embassy of Food rondgeleid te worden door Marije Vogelzang en met een groep jonge frisdenkers uit Brabant met interesse in voedsel een goed gesprek te houden over hoe jullie deze toekomst zien!
Kom je ook? Meld je dan hier aan! Kom je ook? Meld je dan hier aan!

Gegevens

Datum:
23 oktober 2017
Tijd:
12:30 - 17:00

Locatie