Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opendag Rusthoeve

18 juni 2014 @ 12:00 - 14:00

 
Op 18 juni vindt de jaarlijkse open dag op de Rusthoeve in Colijnsplaat plaats. ZLTO en ZAJK organiseren tijdens deze dag een speciaal jongerenprogramma. Hiervoor nodigen wij jullie dan ook van harte uit!
 
Programma
Het jongerenprogramma zal er als volgt uitzien:
12.00 Aanvang met lunch
12.45 Start Workshop ‘Communiceren met je omgeving’
13.45 Afronding Workshop
14.00 Afsluiting jongerenprogramma
 
Doelgroep
Het jongerenprogramma is gericht op alle agrarische jongeren uit Zeeland en omstreken: studenten van HAS Hogeschool, Prinsentuin en EduDelta, en ook de leden van ZAJK, ZLTO en de Jongerenraad van CZAV.
 
Workshop
Doel: De verschillende vormen van communicatie op de juiste manier toepassen.
Duur: 1 uur
Inhoud:
Communicatie, we doen het elke dag en vaak zonder er bij na te denken. Bij alles wat we doen, communiceren we, zowel bewust als onbewust. Wanneer je iets van iemand gedaan wilt hebben, of dat nou tijdens een gesprek met de bank is, met je vader over de manier van werken of met je partner, het is erg handig als je weet hoe je op een ander overkomt. Woorden worden zorgvuldig gekozen, maar een groot deel van het gesprek wordt bepaald door dat wat je niet zegt, de non-verbale communicatie.
Voor elke situatie is een andere manier van communiceren. Wanneer gebruik je welke manier en hoe zorg je ervoor dat je die manier ook perfect toepast? Deze workshop gaat in op de verschillende vormen van communicatie. Is het doel een goed gesprek, of moet de ander overtuigd worden? Kan je een gesprek sturen?
Deze workshop gaat in op de verschillende manieren van communiceren en hoe dit het meest succesvol aangepakt kan worden. Na een korte inventarisatie van de behoeftes van de deelnemers (denk aan gesprekken met ouders/ bank/ discussies met maatschappelijke actoren/ dialoog met buurtbewoners), volgt kort de theorie over communicatie. Hierna brengt de groep de theorie in praktijk met behulp van rollenspelen. Oefening baart immers kunst! Na afsluiting van de workshop weten de deelnemers welke vorm van communicatie ze wanneer toe moeten passen en, misschien nog wel belangrijker, hoe zij over komen op de gesprekspartner.
 
Aanmelden
Wij horen graag of jullie komen. Aanmelden kan bij:

Gegevens

Datum:
18 juni 2014
Tijd:
12:00 - 14:00

Locatie