Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brabantberaad themasessi​e: Trends & Ontwikkeli​ngen

26 juni 2014 @ 18:00 - 21:00

Samenwerken aan een perspectiefvolle agri- en foodketen. Dat is de rode draad tijdens de derde themasessie van het Brabantberaad met als thema Trends & Ontwikkelingen in de agrofoodsector.
Waar staan we nu? En hoe kunnen we de samenwerking in de keten zo organiseren dat we stappen zetten? Wat zijn de dilemma’s? Hoe kunnen we samen werken aan een perspectiefvolle agri- en foodketen?
 
Lins Keijzers (voorzitter BAJK) zal tijdens deze themasessie aanwezig zijn en de stem van de jonge agrariërs vertegenwoordigen. Samen met de andere leden van het Brabantberaad zal hij brainstormen om antwoorden op boven gestelde vragen te verkrijgen.
 

 
De avond staat onder leiding van Felix Rottenberg en Jan Hendrik Ockels
Sprekers zijn onder meer:

  • Hans Huijbers (voorzitter ZLTO) geeft zijn visie op de ontwikkeling van de land- en tuinbouw in Brabant, ZLTO als trekker van de vernieuwing en de dilemma’s waar hij in het beleid en in het veld tegen aan loopt
  • Koen Hazewinkel (EFMI Business school) kijkt met een wetenschappelijke bril naar ketensamenwerking binnen AGF in voor Brabantse boeren en telers belangrijke thuismarkten; Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk
  • Michiel Herkemij (Vion) is sinds dit voorjaar CEO bij Vion Food en neemt de aanwezigen mee in de strategische positionering van marktleider Vion
  • Nico Roozen* (directeur Solidaridad) geeft een reflectie op de sprekers vanuit zijn ervaring als marketeer in de fair trade koffie, chocolade en bananen
  • Gé Backus (directeur Agro Food Connect DLV) reflecteert op de sprekers vanuit zijn specifieke kennis over ontwikkelingen in de markt van de veehouderij.

*onder voorbehoud
 
Kijk voor meer informatie op www.brabantse-agrofood2020.nl.

Gegevens

Datum:
26 juni 2014
Tijd:
18:00 - 21:00

Locatie