Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toekomstbestendige Stalsystemen Varkenshouderij

maart 15 @ 13:30 - 16:00

Veel Brabantse varkenshouders staan voor grote vraagstukken. Een daarvan is om (stal)emissies te reduceren. Op papier lijkt het simpel, maar in de praktijk is het complex. Je kunt niet zeggen: kies een systeem en klaar. Zo simpel ligt het niet. Veel varkenshouders vragen zich af of er wel een systeem is dat voldoet aan de eisen, bij hen, hun bedrijf en hun varkens past. Is het haalbaar en betaalbaar? Zo zijn er nog veel meer vragen. Vragen die we binnen de taskforce proberen te beantwoorden.

Varkenshouderij-Big-Biggetjes-Stal-sq

Tijdens deze bijeenkomst willen varkenshouders de kans te geven zelf te kunnen kiezen voor een systeem dat hun past. Daarvoor gebruiken we input die HAS studenten verzameld hebben, maar voornamelijk bedrijfsbezoeken genaamd Tour de Boer. Zo kan ieder met eigen ogen zien hoe de diverse systemen in elkaar zitten en wat deze eventueel kunnen betekenen voor hun eigen bedrijf. Gelukkig hebben we varkenshouders gevonden die hun gebruikservaring willen delen met hun collega varkenshouders.

Programma

13:30 Inloop

14:00 Start programma
Kort woord van welkom door mevrouw Aarts, Taskforce, namens ZLTO.

14:05 Gebruikservaring Stal van de Toekomst
Rob en Piet van der Zanden delen hun gebruikservaring betreft Stal van de Toekomst. Mogelijkheid tot stellen van vragen.

15:00 Nadere uitleg Stal van de Toekomst en ruimte voor vragen
Anne-Marie van Bussel, De Hoeve innovatie

16:00 Afsluiting
Slotwoord door mevrouw Aarts
Gelegenheid tot informeel napraten

 

https://www.zlto.nl/bijeenkomsten/openbaar/toekomstbestendige-stallen-varkenshouderij

Gegevens

Datum:
maart 15
Tijd:
13:30 - 16:00