Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging "Bioraffinage in de Peel, meerwaarde halen uit gras & gewas"

8 september 2014 @ 13:00 - 12 september 2014 @ 17:00

 
Het Peelnetwerk organiseert een demonstratieweek. Zie hieronder hun uitnodiging:

Demonstratieweek 8 t/m 12 september

Heeft u altijd al alles willen weten over rendabele raffinage van groene plantaardige grondstoffen? Wilt u zien hoe bioraffinage ‘in de praktijk’ werkt?
Wilt u de mogelijkheden van de biobased economy verder verkennen?

Dan nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan de Demonstratieweek “Samen verkennen van de mogelijkheden voor duurzame toepassing van Bioraffinage in De Peel”, van 8 t/m 12 september.
 

 Van:  8 september 2014 – 13:00
 Tot:  12 september 2014 – 17:00
 Organisatoren:  Peelnetwerk i.s.m. Netwerk de Peelhorst
 Locatie: Ontvangst/introductie bij Hart van Heuze, Pastoor Arnoldstraat 3, 5725 AN Asten-Heusden. Aansluitend demonstratie unit bij Agrarisch bedrijf Fam. Aarts, Broekstraat 2a, 5725 TL HEUSDEN

 
Mobiele bioraffinage is een innovatieve techniek waarmee uit gras en andere plantaardige restmaterialen, eiwitten en andere nuttige stoffen kunnen worden geproduceerd. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt in bijvoorbeeld veevoeder, waardoor minder import van eiwitrijke producten zoals soja nodig is. Door meer eiwit uit lokale gewassen te produceren wordt tevens een bijdrage geleverd aan het sluiten van mineralenkringlopen, het reduceren van emissies naar het milieu en het bevorderen van lokale agrarische bedrijvigheid.
Elke dag van de week staat in het teken van een andere doelgroep, zoals rundvee-, pluimvee- en varkenshouders, de tuinbouwsector, natuurterreinbeheerders, overheden, natuur- en milieuorganisaties en waterschappen. We bieden elke dag een PROGRAMMA aan met korte inleidingen over de mogelijkheden die bioraffinage biedt en er wordt uitgelegd hoe mobiele bioraffinage werkt. Dit vindt plaats in ‘Hart van Heuze’, Pastoor Arnoldstraat 3, Heusden/gemeente Asten (parkeren kunt u op het Vostermansplein). Vervolgens kunt u de bioraffinage-unit van Grassa! aan het werk zien bij de verwerking van diverse soorten plantaardige reststromen op locatie bij de rundveehouderij van familie Aarts, Broekstraat 2a, Heusden.
U kunt zich HIER aanmelden. Deelname is gratis. Mocht u verhinderd zijn op de dag die op uw type organisatie is toegespitst, dan bent u uiteraard ook welkom op een andere dag.
Meer informatie over dit innovatieve concept vindt u op onze PROJECTENPAGINA.
Tevens vindt u hier een filmpje over het project bioraffinage (onderdeel van film ‘genomineerden Peeltrofee 2014’).
We zien u graag op een van de bovenstaande dagen in Heusden!
Namens initiatiefgroep De Peel
Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door het Peelnetwerk (steekfonds), Landbouw Innovatiefonds Brabant en het Waterschap Aa en Maas. Verder is de demonstratie onderdeel van een reeks van bijeenkomsten/studiedagen die het Peelnetwerk/Netwerk de Peelhorst organiseren, waar aan de hand van een aantal concrete initiatieven samen wordt nagedacht over sluitende kringlopen in de Peel.

Gegevens

Begin:
8 september 2014 @ 13:00
Einde:
12 september 2014 @ 17:00

Locatie