BAJK legt maximale focus op belangenbehartiging!

5 juni 2020

Met onze nieuwe belangenbehartigingstructuur willen we jouw inbreng als lid vergroten door belangrijke thema’s in discussiegroepen bespreekbaar te maken! Door deze werkwijze kan BAJK een gedegen en onderbouwde strategie inzetten om de belangen van de jonge boeren en tuinders op het provinciehuis kracht bij te zetten!

BAJK wil je uitnodigen om na te denken over een eventuele deelname aan de nieuwe strategie. Het is namelijk tijd om onze krachten als jonge boeren- en tuinders van Brabant te bundelen en sterk uit de hoek te komen. Met een nieuw Provinciebestuur en alle recente landelijke en Europese ontwikkelingen moeten wij ons mannetje staan. Als bestuur vinden we het heel belangrijk dat de leden goed verbonden zijn met elkaar en dat wij als belangenbehartiger de stem van de Brabantse agrarische jongeren goed verkondigen.

Kerngroepen: De basis van deze nieuwe structuur zijn de verschillende kerngroepen die per onderwerp worden samengesteld. Het doel van de kerngroepen is om actualiteiten te bediscussiƫren of een stelling over in te nemen die zich voor doen in de sector of markt. Door deze werkwijze kan BAJK een gedegen en onderbouwde strategie in zetten om de belangen van de jonge boeren en tuinders op het Provinciehuis kenbaar te maken. De onderwerpen zijn expres niet per sector gecategoriseerd, onze intentie is om per onderwerp een mix van sectoren te bundelen. De kerngroepen werken veelal via WhatsApp groepen, die specifiek hiervoor ingericht worden.

De personen die zich committeren aan de kerngroepen zijn BAJK-leden. Per kerngroep wordt een Dagelijks Bestuurder van het BAJK bijgevoegd om zo ook afstemming te vinden met de andere onderwerpen in het kader van de gezamenlijke lobby.

Wat zit er in voor jou?

  • Als deelnemer van een kerngroep ben je betrokken bij de actualiteiten en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;
  • Je denkt en werkt mee aan de visie en standpunten van het BAJK;
  • Je breidt je netwerk uit door middel van andere deelnemers en daarnaast ook betrokkenen externen die mogelijk in een later stadium worden bijgevoegd;
  • Je hebt de mogelijkheid mee te werken aan artikelen voor in kranten en andere mediums;
  • Jouw bijdrage is relevant, je stemt wordt veel beter gehoord en je vindt mogelijk gelijkgestemden;
  • Je mag de gesprekken mee voeren, op bijvoorbeeld het Provinciehuis, de Brabantse politiek en/of organisaties in Brabant die het onderwerp aangaan.


Wat verwachten wij van jou na een aanmelding om in een kerngroep te komen?

  • Een aantal keer per jaar een fysieke sparringsbijeenkomst bijwonen over een actueel onderwerp;
  • Deelname aan een WhatsApp groep die is ingericht voor jouw specifieke kerngroep;
  • Proactieve houding en een bepaalde inzet om gezamenlijk iets voor elkaar te krijgen [op papier dus];
  • Een duidelijke mening waarbij je ook open staat voor de percepties en meningen van anderen en daarmee dus ook andere sectoren.

Ben jij enthousiast geworden en lijkt het je goed om van toegevoegde waarde te zijn voor de nieuwe structuur van de belangenbehartiging? Meld je dan aan voor 1 juli 2020 via info@bajk.nl. Wil je nog wat meer informatie, laat het ons dan ook gerust weten!‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte