Column door vicevoorzitter Gerben Boom ‘Aan de slag met actuele en generaties oude vraagstukken’

24 juni 2020
Afgelopen week kwam mijn opa aan met een krantenknipsel van het Noord-Brabants Landbouwblad uit 1961. Het stukje ging over de kaderdagen van één van de voorlopers van het BAJK. “Kijk Gerben, vroeger ging het al over onderwerpen waar jullie het nu ook over hebben’’. Ik lachte en begon met enige verbazing met lezen van het artikel. Tot mijn verwondering kon alles wat daar stond zo overgenomen worden in de krant van vandaag.
 
De dagen die daar op volgden bleef ik denken aan dat artikel en aan de tijd waarin we nu leven. De ene na de andere ontwikkeling wordt op ons afgevuurd. Gisteren de stikstofcrisis, vandaag het watertekort en morgen weer een ander dossier waar wij als jonge boeren een antwoord voor moeten hebben. Soms krijg ik het gevoel dat het simpelweg niet meer bij te benen valt. Toch ben ik het met onze voorgangers uit 1961 eens. Hoeveel er ook op ons af komt en hoe oneerlijk dit soms ook voelt, het is en blijft belangrijk om hierover het gesprek aan te gaan en een standpunt in te nemen. Als we dit niet doen, dan laten we simpelweg de kans om het nog (enigszins) te sturen aan ons voorbij gaan.
 
Vanuit BAJK vinden wij het belangrijk dat onze leden de mogelijkheid hebben om samen met ons de belangenbehartiging op te pakken en op die manier in gesprek te zijn met de politiek en de samenleving. Daarom gaan we vanaf aankomend seizoen starten met een vernieuwde belangenbehartigingsstructuur. Samen met jullie gaan we aan de slag met actuele maar ook generaties oude vraagstukken die betrekking hebben op ons als jonge Brabantse boeren. Dit gaan we doen door vier verschillende kerngroepen in te richten: Financieel & verwaarding, Klimaat & milieu, Omgeving & inpassing en Arbeid. Elke kerngroep heeft zijn eigen WhatsApp groep, zodat we met korte lijntjes kunnen communiceren. Samen met jullie en een aantal thema specialisten gaan we de standpunten voor de jonge Brabantse boeren opstellen.
 
Wil jij daar je steentje in bijdragen? Meld je dan aan voor een van de thema’s! Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar info@bajk.nl of bel naar 06-13148817.
 
Samen werken we aan een toekomst voor onze prachtige sectoren en het behoud van de jonge boer in Brabant!


‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte