Durf jij je maïsteelt verder te optimaliseren?

23 januari 2018

Durf jij je maïsteelt verder te optimaliseren?

Haal jij het meeste rendement uit jou maisteelt, voor nu én de toekomst? MaïsChallenge 2018 daagt je uit om komend seizoen je maïsteelt bewust en verantwoord op te pakken. Samen met specialisten van Limagrain werk je aan een beter bodembeheer en meer vakmanschap. De kennis die je krijgt toegereikt, moet je zelf in de praktijk op één van jouw eigen percelen van het begin tot het einde toepassen. Van groenbemesting en voorbereiding van de teelt tot aan het inkuilen en conserveren, alles komt in de MaïsChallenge voorbij.

Duurzame teelt

Maïs is de belangrijkste energiebron in het rundveerantsoen en kan door zijn hoge verteerbaarheid de methaanuitstoot tot wel een kwart doen afnemen. Er is de sector dus veel aan gelegen om de teeltopbrengsten op peil te houden. In deze editie van de MaïsChallenge ligt de focus op het duurzaam verbouwen van jouw maïs door meer aandacht voor bodem en milieu. We gaan dit doen door het meten en monitoren van de bodem en vastlegging van organische stof. Je gaat bovendien aan de slag met LG-maïszaad dat is voorzien van de innovatieve Starcover TSSV2-coating. In de bodem aanwezige, maar tegelijkertijd moeilijk oplosbare fosfaten en sporenelementen worden door deze coating veel beter opneembaar voor de plant. Dat kan tot wel 5% opbrengstverhoging leiden!

Wat levert je deelname op?

In de MaïsChallenge gaat het om kennis opdoen, kennis in de praktijk toepassen en ervaringen uitwisselen met anderen.

  • Je ontvangt voor 2 ha maïszaad, waarmee je de wedstrijd aangaat;
  • Specialisten van Limagrain geven je tips en adviezen tijdens een bezoek aan je deelnemende percelen;
  • Verschillende masterclasses geven je kennis over maisteelt, bodem en milieu;
  • Je leert van andere deelnemers door ervaringen uit te wisselen tijdens de start- en slotbijeenkomst;
  • Je gaat fanatiek aan de slag met alle aspecten van maïs telen op gebied van bodem en milieu;

Je kunt op alle onderdelen punten verdienen waarmee je kans maakt op mooie prijzen. Degene met de meeste punten wint een geheel verzorgde studiereis voor twee personen naar de Auvergne, hét maïscentrum van Frankrijk, inclusief bezoek aan de grootste internationale livestock vakbeurs ‘Sommet de l’élevage’. De tweede prijs is een smart watch en de derde prijs een portable bluetooth speaker.

Durf jij het aan? Meld je nu aan!

De MaïsChallenge is een initiatief van maïsveredelaar Limagrain en NAJK.‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte