Een goed team heeft een combinatie van kleuren

1 augustus 2018

 

Op woensdag 11 juli verzorgde het Helicon in Boxtel vanuit het vak loopbaanoriëntatie en burgerschap een burgerschapsdag. Aan de hand van verschillende workshops werden de studenten uitgedaagd om sturing te geven aan hun eigen loopbaan. ABAB Accountants en Adviseurs gaf samen met BAJK drie maal een workshop aan studenten van het Helicon.

BAJK
Voorzitter Henri van den Boomen en bestuurder Marc van der Bol trapten af met achtergrondinformatie over het BAJK. Ook vertelden ze over de verschillende activiteiten, zoals het project Trotse Jonge Boeren waarbij jonge boeren vertellen wat er gebeurt in hun bedrijf.

Wat past bij mij?
Daarna nam Frank Steenbreker, senior bedrijfsadviseur bij ABAB, het stokje over. Als voormalig vleesvarkenshouder weet Frank als geen ander dat er veel verandert in de sector. Hij vertelt dat 69% van de jonge agrarische ondernemers niet produceert voor de markt waar zij graag voor zouden willen produceren. Om houdbaar te zijn voor de toekomst, is het echter wel erg belangrijk om te kijken naar wat het beste bij je past als ondernemer. ‘Kleur bekennen’ betekent dat je jezelf een aantal vragen moet stellen: Wat wil ik nu eigenlijk? Wat past bij mij? Wie ben ik? Wat zijn mijn capaciteiten?

Kleur bekennen
Vervolgens vertelt Frank dat er verschillende kleurtypes zijn. Daarbij zijn er twee assen te onderscheiden: emotie-feiten en extravert-introvert. Aan de hand van bekende personen legt hij uit wanneer iemand een groene, blauwe, gele of rode persoonlijkheid heeft. Frank: “In een team heb je een mix van kwaliteiten en karakters nodig. Een goed team kenmerkt zich door een combinatie van kleuren. Om een goed team te kunnen vormen, moet je wel eerst weten waar je zelf staat. Met de ABAB IKTO-test kun je daarachter komen.” Frank benadrukt dat de uitslag van deze test niet goed of fout is, het is slechts een spiegel van je eigen eigenschappen. De workshop werd erg positief beoordeeld door de studenten.‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte