Interessante excursie Melkveehouderij Van Poppel

30 januari 2019

Vanuit het project ‘Regel de Regels’ heeft BAJK op dinsdag 29 januari in samenwerking met AJK Altena en Biesbosch, AJK Den Bosch en AJK Oosterhout een excursie georganiseerd naar Melkveehouderij Van Poppel.
In groten getale waren BAJK leden naar Molenschot afgereisd om een te kijkje te nemen op dit interessante bedrijf.
De avond werd gestart met een rondleiding over het innovatieve melkveebedrijf van Jack en Gijs van Poppel. Zowel de emissiearme stalsystemen als de mono-mestvergister werden van dichtbij bekeken en toegelicht door de ondernemers. De bedrijfsvoering op dit bedrijf is een mooi voorbeeld van hoe kringlopen gesloten kunnen worden.

De avond werd vervolgens voortgezet bij Brasserie Schutterslust waar de leden met elkaar in gesprek zijn gegaan over de zaken waar ze tegen aan lopen op het gebied van emissiearme stalsystemen kijkend naar de wet-en regelgeving. De toekomst biedt vele uitdagingen en drempels die overwonnen moeten worden. Hier werd goed over gediscussieerd samen met Theo van de Ven (beleidsmedewerker bij provincie Noord-Brabant) en Jos Verstraten (vakgroepbestuurder LTO melkvee). Na een goede discussie werd de avond onder het genot van een drankje afgesloten.

Deze excursie is onderdeel van het project ‘Regel de Regels’. De volgende excursie staat gepland voor dinsdag 5 februari. We zijn deze avond te gast bij Geitenhouderij Gebroeders Peters in Schaijk.

 ‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte