Kaderweekend BAJK ‘Met raakvlakcommunicatie bereik je als boer de consument!’

6 februari 2019

Op 2 en 3 februari 2019 vond het jaarlijkse BAJK-kaderweekend plaats. AJK-, werkgroep- en BAJK- bestuursleden kwamen in Ospel samen om een training te volgen. Deze training werd gegeven door Cecilé Snijders, boerendochter en eigenaresse van het communicatiebureau Breinkracht. De training stond in het teken van ‘Kruip in de huid van de consument’.

Maar wie is de consument? Een soort consument is er niet, want iedere consument is anders. Maar ook iedere jonge boer is anders. Om wat over te kunnen brengen of op te kunnen halen bij de consument is het belangrijk om jezelf te verdiepen in de persoon en op zoek te gaan naar gezamenlijke raakvlakken. Dit wordt ook wel raakvlakcommunicatie genoemd. Het helpt hierbij om in de huid te kruipen van de consument. Door dit te doen kom je meer te weten over de consument als persoon. Je moet jezelf inleven in wat de consument denkt, voelt, hoort, ziet, zegt en doet. Maar ook in wat de angsten, frustraties, belemmeringen, doelen en succesmaatstaven zijn voor de consument. Met een inlevingsmap kun je dit goed in kaart brengen en hiermee hebben de bestuurders dan ook volop geoefend.

Wat de bestuurders bijgebleven is van de training is: ‘Als je jezelf meer in elkaar verplaatst, dan kun je ook meer begrip voor elkaar krijgen en dezelfde doelen nastreven’.

Na de inhoudelijke training hebben de bestuurders elkaar beter leren kennen bij Boerenspellen in Limburg. De strijd liep hoog op bij het spel ‘Ik hou van Holland’, waar de vrouwen het op het laatste nippertje af moesten leggen tegen de mannen. Na het stappen en overnachten werd het weekend afgesloten met een lekkere lunch.‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte