Project Kringlooplandbouw bijna van start!

13 september 2019

Startbijeenkomst project Kringlooplandbouw

Op 24 september a.s. gaat het project Kringlooplandbouw van start. Op deze avond wordt door het BAJK toegelicht waarom dit project is gestart. Daarnaast lichten onze partners, ZLTO en FoodUp! Brabant, toe waarom ook zij graag een bijdrage leveren aan het vergroten van kennis rondom kringlooplandbouw bij jonge boeren. Deze bijeenkomst vindt plaats op Landgoed De Barendonk, bij de familie Hermanussen van Barendonk-Holsteins te Beers. Zij zullen laten zien hoe ze op hun bedrijf invulling geven aan kringlooplandbouw. Mocht je 24 september aanwezig willen zijn, geef je dan op via info@bajk.nl.

 

Masterclasses Kringlooplandbouw om je eigen bedrijf verder te ontwikkelen!

Na deze startbijeenkomst worden er in de periode oktober 2019 t/m maart 2020 Masterclasses georganiseerd. Deze masterclasses bestaan uit 5 themabijeenkomsten (iedere 2e donderdag van de maand), waarbij ook een excursie naar een toonaangevend bedrijf niet ontbreekt. De Masterclasses worden georganiseerd in 4 thema’s; bodem, voer, mest en energie.

Tijdens de masterclasses gaan we samen op zoek naar antwoorden op de volgende vragen;

  • Hoe krijg je de bodem in topconditie?
  • Hoe kunnen we het rantsoen zo goed mogelijk optimaliseren?
  • Hoe kunnen we mest het beste benutten en verwaarden?
  • Welke mogelijkheden zijn er om energie binnen het bedrijf beter te benutten?

Heb je zelf een specifiek vraagstuk waarop je gedurende de masterclasses graag antwoord op zou krijgen, geef deze dan door bij je aanmelding.

 

Aanmelden

Voor de thema’s ‘Mest’ en ‘Energie’ is er nog de mogelijkheid om je aan te melden tot 24 september 2019. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bajk.nl. Deelname aan het traject is gratis! Je wordt wel elke bijeenkomst verwacht.

 

FoodUp! Brabant en ZLTO zijn hoofdpartners in het project. Graag helpen we jou vooruit met je ambities op het gebied van kringlooplandbouw!‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte