Robert Maas verkozen tot voorzitter van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt

Op 6 mei jl. is Robert Maas tijdens een vergadering van het dagelijks bestuur benoemd tot nieuwe voorzitter van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK). Robert volgt hiermee Henri van den Boomen op, die de afgelopen 3 jaar voorzitter is geweest van BAJK.
Aangezien de algemene ledenvergadering vanwege de corona maatregelen niet fysiek plaats heeft kunnen vinden hebben de AJK’s schriftelijk hun stembiljet ingestuurd en hiermee Robert verkozen tot nieuwe voorzitter van het BAJK.
Robert Maas is woonachtig in Moerstraten, een dorp in West-Brabant, waar hij samen met zijn ouders een melkveebedrijf met 120 melkkoeien runt. Daarnaast verbouwen ze jaarlijks diverse gewassen. Robert gaat zijn werkzaamheden op de boerderij combineren met het voorzitterschap van BAJK.
In zijn korte periode binnen het BAJK bestuur is Robert er achter gekomen dat de extensieve/plantaardige sector minder op de voorgrond staat dan de veehouderij sector. Graag wil Robert zich inzetten om de sectoren meer gelijke aandacht te geven en ze beiden te belichten. Daarnaast vindt hij het een uitdaging om de efficiëntie binnen het BAJK te optimaliseren. Waardoor we als BAJK meer kunnen doen, én effectiever.
Door zijn inzet en toewijding hoopt Robert van waarde te zijn voor BAJK en haar leden. Zodat er samen een goede toekomst behouden kan worden voor de jonge boeren in Brabant.

Afscheid
Met de benoeming van Robert Maas tot nieuwe voorzitter is er een eind gekomen aan de voorzittersperiode van Henri van den Boomen. Henri heeft zich de afgelopen jaren optimaal ingezet voor het BAJK. Vooral tijdens zijn drie jaar durende voorzitterschap heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op het BAJK. Zijn enthousiasme, tomeloze inzet en kennis van zaken hebben ervoor gezorgd dat het BAJK vol goede moed de toekomst in kan gaan. Hij kan met trots terug kijken op wat BAJK de afgelopen jaren bereikt heeft.
Daarnaast hebben we ook afscheid mogen nemen van Robert ten Kate. Robert is sinds november 2017 als bestuurslid actief geweest binnen BAJK, waarvan hij het laatste jaar het vicevoorzitterschap ingevuld heeft. Robert heeft, als communicatieprofessional, ontzettend veel bijgedragen in de belangenbehartiging en de communicatie uitingen van BAJK.

Verdere bestuurswisselingen
Met de verkiezing van Robert Maas tot voorzitter van het BAJK is er ook een nieuwe vicevoorzitter verkozen. Het vicevoorzitterschap wordt van Robert ten Kate overgedragen aan Gerben Boom. Gerben is sinds november 2019 actief als dagelijks bestuurder binnen BAJK.