Trotse Jonge Boer aan het woord

5 december 2018

Hallo allemaal,

Mijn naam is Koen Verbeek, een 21 jarige Trotse Jonge Boer uit het dorp Haaren (NB). In Haaren runnen mijn ouders en ik een melkveebedrijf. Van jongs af aan ben ik actief betrokken bij het verzorgen van het melkvee (55 stuks) en jongvee (40 stuks), en diverse andere werkzaamheden op het melkveebedrijf, zoals het oogsten en de fokkerij wat ook een stukje hobby van mij is. Daarnaast werk ik nog voor diverse boeren in de omgeving.

Het vee wordt in de zomer geweid, omdat we dit belangrijk vinden voor de dieren. Op deze manier hebben de dieren beschikking over vers gras en ruimte om zich te vermaken in de frisse lucht. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede en geeft ons veel voldoening.

Na het afronden van de opleiding “Dier- en veehouderij” aan Helicon Opleidingen te ’s-Hertogenbosch, ben ik gestart met de opleiding “Agrarisch Ondernemerschap” aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Met deze opleiding wil ik mezelf graag voorbereiden op de toekomst. Na het afronden van mijn Hbo-opleiding zou ik graag een baan binnen de agrarische sector willen zoeken, en willen combineren met mijn werkzaamheden op het melkveebedrijf. Met als doel dit in de toekomst over te kunnen gaan nemen.

Als jonge boer ben ik trots op ons beroep! 24 uur per dag staan we klaar voor de dieren, ook ’s nachts als er bijvoorbeeld een koe moet kalven. Ik vind het mooi om te zien hoe een jong kalfje uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardige koe. De tijd en energie die je hier dan in gestoken hebt geeft dan veel voldoening. Het werk met de dieren, op het land, de natuur en de vrijheid, zorgen ervoor dat ik dit beroep in de toekomst ook nog graag zou willen uitoefenen.

De sector staat momenteel diverse uitdagingen te wachten. Echter kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst en hoop ik samen met andere boeren nog vele (H)eerlijke producten te mogen leveren!

 ‹ Terug

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte