Vragenlijst i.v.m. theatervoorstelling over jonge boeren – Ilse Oostvogels

BAJK heeft weer de vraag gekregen of wij leden kunnen vragen of zij mee willen werken aan het invullen van een vragenlijst. Dit keer kwam de vraag van Ilse Oostvogels. Zij maakt binnenkort een theatervoorstelling vanuit het perspectief van jonge boeren over hoe het is om boer te zijn anno 2022. Daarbij gaat ze op zoek naar ‘de mens achter de boer’ om vooroordelen/meningen weg te nemen en als maatschappij opener te kijken naar de landbouw/boeren. Hiervoor heeft ze input nodig vanuit de jonge boeren zelf. Wil jij haar helpen?

Ilse Oostvogels is theaterregisseur en zij maakt binnenkort een theatervoorstelling vanuit het perspectief van jonge boeren over hoe het is om boer te zijn anno 2022. Daarbij gaat ze op zoek naar ‘de mens achter de boer’ om vooroordelen/meningen weg te nemen en als maatschappij opener te kijken naar de landbouw/boeren.

Dat doet ze o.a. door zeer uitgebreid persoonlijk vooronderzoek (Ze probeert een groot aantal mensen die de thematiek leven te ontmoeten en te spreken) en professionele acteurs samen met jonge boeren (experts in de thematiek) op het podium te zetten.

Eén concreet onderdeel van haar vooronderzoek is een vragenlijst die ze heeft opgesteld naar aanleiding van eerdere interviews die ze bij boeren heeft afgenomen. Bij haar vorige voorstelling (Zenuwslopend, over MS) leverde dat meer dan 400 ingevulde lijsten op, wat heel waardevol was voor de voorstelling, omdat het een zeer relevant beeld gaf vanuit het perspectief van de mensen die de thematiek leven. (Via deze link kan je de trailer zien van haar vorige voorstelling Zenuwslopend.)

Ze zou graag willen dat zoveel mogelijk mensen – deze keer jonge boeren – de vragen gaan beantwoorden. Vervolgens maakt ze op basis daarvan een fysieke, beeldende theatervoorstelling met live muziek, die in de Nederlandse en Belgische theaters zal gaan touren vanaf december.

Wil je meewerken aan haar theatervoorstelling? Klik dan hier op de link naar de vragenlijst