AB Werkt speelt in op ontwikkelingen – AB Werkt

De agrarische sector en de arbeidsmarkt zijn volop en doorlopend in ontwikkeling. Wet- en regelgeving, conjunctuur en de economie zorgen ervoor dat de tijd nooit stil staat. Bij dezelfde baas werken tot aan je pensioen is er bijvoorbeeld in deze tijd vaak niet meer bij. Ons korps Bedrijfsverzorgers is daarom ook volop in beweging. Van de bedrijfsverzorger anno 2022 worden heel andere dingen verwacht dan 10 jaar geleden.

Bedrijfsverzorging 2.0
Steeds meer bedrijfsverzorgers zien het werken in die functie als opstap voor een verdere carrière of zelfs als ondernemer. In die rol heb je namelijk de mogelijkheid om bij veel mensen en bedrijven in de keuken te kijken. Je doet afwisselend werk en leert daar veel van.

Zeker voor jonge afgestudeerde HAS’ers die uiteindelijk het ouderlijk bedrijf over gaan nemen, is de functie van bedrijfsverzorger een hele interessante. Naast het afwisselende werk, bouw je ook snel een netwerk op. AB Werkt zet dan ook in op het ‘oppimpen’ van de rol als bedrijfsverzorger.
In de rol van bedrijfsverzorger 2.0 kunnen we eigenlijk stellen dat je wordt gevormd tot agrarisch ondernemer. AB Werkt biedt naast de mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen, ook goede begeleiding. O.a. door goede scholing en cursussen aan te bieden die aansluiten bij de leer- en ontwikkelbehoefte van de betreffende bedrijfsverzorger. Om de ontwikkeling te waarborgen zijn er regelmatig evaluatie momenten met de leidinggevende van AB Werkt.

Naast persoonlijke ontwikkeling kun je als bedrijfsverzorger bij AB Werkt uit gaan van een vast salaris, een vast aantal uren, flexibele werktijden als dat beter past en parttime dan wel fulltime mogelijkheden.

Interesse?
Wil jij weten wat je als bedrijfsverzorger binnen AB Werkt gaat doen? Zie jij kansen in deze rol om bijvoorbeeld op termijn een (familie)bedrijf over te nemen? De functie als bedrijfsverzorger is een moderne en hedendaagse functie, die verder gaat dan alleen 2 x per dag melken en stallen schoonmaken. Meer weten? Neem contact op met Jeroen Spierings. Dit kan per mail via jspierings@ab-werkt.nl of telefonisch op 06 – 21 68 66 06.

Op korte termijn rolt AB Werkt een campagne uit, gericht op de rol van bedrijfsverzorger 2.0 en wat je in die functie gaat doen. In deze campagne komen o.a. drie bedrijfsverzorgers aan het woord in filmpjes. Zij vertellen wat het vak van bedrijfsverzorger zo mooi maakt.