Een mooie agrarisch toekomst – Rabobank

In Haaren woont de familie Combee. Al meer dan 100 jaar. Melkveehouders van beroep. Op initiatief van zoon Bart deden ze in 2018 mee met de prijsvraag Brood & Spelen. Want Bart wil opvolgen, en ondernemen. Hij heeft daarom een ambitieus plan gemaakt om een nieuwe stal te bouwen waarin hij het Kwatrijn-concept vorm gaat geven. En nu in 2021 gaat het er (eindelijk) echt van komen!

Het is geen klein karwei geweest. Afstemmen met provincie, gemeente, waterschappen, Brabants Landschap en de verpachter van de grond. Tegenvallers, meevallers, en dan toch weer een tegenslag. Maar Bart hield vol. Als jonge boer met zijn aanstekelijke enthousiasme. En dan lukt het dus gewoon.

Rabobank geeft het initiatief van Bart een extra zetje in de rug. En daar zijn wij trots op! Want wij helpen jonge boeren graag aan een mooie toekomst.

Het gaat niet overal zo. In de veehouderij komen wij ook aan veel keukentafels waar het sentiment minder positief is. Begrijpelijk, maar ook jammer. Want het helpt jonge potentiële boeren en tuinders niet om de stap te zetten naar het agrarisch ondernemerschap. Terwijl er al veel te weinig opvolgers zijn. En ook terwijl er wel degelijk veel kansen liggen om te ondernemen. Bart laat zien dat het wél kan, ook als het niet eenvoudig is.

Soms moet je door muren heen lopen. Soms moet je bestaande patronen op je eigen bedrijf of in je eigen familie doorbreken. Soms moet je even anders denken, andere kansen kunnen zien. Soms heb je ook even een extra zetje nodig om de volgende stap te zetten. Ook daarvoor mag je een beroep op ons doen. Onze accountmanagers gaan graag het gesprek met je aan. En als je hen nog niet kent of je antwoorden niet vindt: je mag mij ook altijd rechtstreeks benaderen. Mijn telefoonnummer vind je hieronder.

Wij geloven in een sterke agrarische sector in Nederland. Nu, maar ook straks. Waar wij dat op baseren en wat de belangrijkste trends zijn? Lees onze visie hier: Waardering voor jouw onderneming & kwaliteit van leven voor de maatschappij

O ja, als je nog meer wilt weten over Bart en zijn concept: Bart en Bas Combee – Natuurinclusieve landbouw (brabant.nl)

Op naar een mooie agrarische toekomst!

Jorrit Dekkers,

Directeur Food & Agri Midden Brabant

Rabobank

Telefoon: 06 – 22 21 20 31