Met myKWS jouw eigen digitale adviseur bij de hand – KWS

Veel telers maken al jaren dankbaar gebruik van de adviezen geleverd door KWS, op het vlak van de teelt en het gebruik van suikerbieten, maïs, Snelle Lente Rogge en Feedbeet.

Om onze adviezen nog verder te optimaliseren, heeft KWS de myKWS app ontwikkeld, een digitale adviseur die je 24/7 kunt raadplegen en jouw ondersteunt in je werkzaamheden op het veld en in de stal. Op deze manier is het mogelijk om het genetisch potentieel van onze KWS-rassen optimaal te benutten. myKWS is als app-versie gratis te downloaden op jouw smartphone of Ipad.

Je vindt in de app ook een overzicht van de KWS-adviseurs, zo ook de persoon die actief is in jouw regio. Deze KWS-adviseur ondersteunt je met gerichte informatie, ook als hij niet direct ter plaatse is. Desgewenst kun je de belangrijkste informatie ook als push-notificatie ontvangen.

Maak gebruik van de beste tools

De gratis digitale tool KWS-Maïszaadservice is beschikbaar in de myKWS app en kan aan het begin van het seizoen worden geactiveerd. Door jouw maïspercelen te registeren wordt, na geconstateerde schade in wat voor vorm dan ook, 50% van de maïszaadkosten vergoed.

Met behulp van de Weer tool op de app bent je altijd op de hoogte van de actuele weersituatie in jouw omgeving en de voorspelling voor de langere termijn.

In de tool Vitaliteitscontrole maïspercelen in de app zie je de percelen die je al hebt aangemaakt en kun je ook nieuwe percelen toevoegen. Schakel met één klik over naar andere weergaven zoals bijvoorbeeld de vitaliteitskaarten.

 

Schade aan deelgebieden, planning van bodemmonsters of bijzondere kenmerken van bodembewerking? Met de tool Veldverkenner kun je precies de relevante locaties markeren en notities toevoegen voor later. Je kunt hier ook uw KWS-adviseur bij betrekken. Veldverkenner biedt je de mogelijkheid om belangrijke vragen en opmerkingen rechtstreeks naar uw KWS-adviseur te sturen.

In de computerversie van myKWS vindt je tevens de tools Droogkostencalculator voor maïs en Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid.  Met behulp van Droogkostencalculator voor maïs kun je heel eenvoudig onder andere de kosten voor droging van jouw korrelmaïs berekenen. De tool Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid helpt je om de benodigde hoeveelheid aan zaaizaad en de zaaidichtheid te berekenen.

Download nu de gratis myKWS app

Ga naar de Google Play store om de myKWS voor gebruik op jouw smartphone te downloaden. Ook kun je de app via de link https://www.kws.com/nl/nl/mykwsapp  downloaden. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je jezelf aanmelden door in te loggen. Dit is een eenvoudige en eenmalige activiteit.

KWS werkt met enthousiasme continu aan verbetering en aan uitbreiding van het aantal tools voor gebruik op myKWS. Als je myKWS gebruikt, zul je  bij introductie van een nieuwe toevoeging via een push notificatie als eerste daarvan op de hoogte gebracht worden en hiervan gebruik kunnen maken.

KWS wenst je alvast heel veel plezier met myKWS!