Sterke communicatie 2022-2023

BAJK wil de jonge boer voorbereiden om met kritische politici en de kritische burgers in gesprek te gaan. Door in gesprek te gaan kunnen jonge boeren aangeven waar zij tegenaan lopen en wat hun visie is voor de toekomst.
BAJK vindt het belangrijk dat Brabantse jonge boeren en tuinders zich weerbaar kunnen maken voor de toekomst en zich goed kunnen verwoorden over hun visie richting de burger en politiek. Dit kan door het verbeteren van hun communicatievaardigheden.

Startavond (woensdag 12 oktober 2022)
Het project gaat officieel van start met een grote provinciale startavond om zo alle jonge Brabantse boeren en tuinders in één keer te bereiken. Tijdens de startavond wil BAJK de achtergrond van het project duidelijk krijgen en de leden enthousiasmeren om deel te nemen aan de masterclasses. Dit doel wordt behaald door het uitnodigen van een inspirerende spreker op communicatievlak en het uitnodigen van de coaches van de masterclasses.

Klik hier voor meer info over de startavond

Klik hier voor een terugblik op de startavond

Masterclasses (eind oktober t/m begin januari 2023)
Binnen het project worden twee verschillende masterclasses verzorgd waarin Brabantse jonge boeren en tuinders actief aan de slag om hun communicatievaardigheden te verbeteren.
Beide masterclasses bestaan uit een viertal avonden en worden verzorgt voor ongeveer een 10-tal leden.

Masterclasses politiek

Tijdens de masterclasses politieke communicatie wordt er gewerkt aan communicatieve vaardigheden als; assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, samenvatten, doorvragen en feedback geven en ontvangen. Deze vaardigheden zijn van belang in een gesprek/debat met politieke personen.

De coaches van deze masterclasses zijn Judith Sponselee en Erik Martens van ZLTO.

Masterclasses maatschappelijk

Tijdens de masterclasses maatschappelijke communicatie wordt er gewerkt aan communicatieve vaardigheden als; assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, samenvatten, doorvragen en feedback geven en ontvangen. Deze vaardigheden zijn van belang in een gesprek met bekenden en onbekenden personen uit de maatschappij.

De coaches van deze masterclasses zijn René, Marc en Barbara van Studio Wittenau.

Zowel de masterclasses Politiek als Maatschappelijk zullen plaatsvinden op: 26 oktober, 9 november, 23 november en 7 december.

Afsluitend debat (woensdag 25 januari 2023)
Tijdens de het grote afsluitende debat wil BAJK Brabantse jonge boeren en tuinders die hebben meegedaan aan de masterclasses de kans geven hun opgedane kennis en vaardigheden te laten zien. Dit debat vindt plaats in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en zal plaatsvinden met de landbouwwoordvoeders van verschillende Brabantse politieke partijen.