Trotse Jonge Boer(in) Thijs Maessen en Jill Felix aan het woord!

Wij zijn Thijs Maessen & Jill Felix, 30 jaar en afkomstig uit Zuid-Limburg. Wij zijn beide niet opgegroeid op een boerenbedrijf en hebben elkaar in 2011 ontmoet tijdens onze studie op de HAS. Samen delen we een passie voor de agrarische sector en met name de melkveehouderij. Thijs was vanaf jonge leeftijd te vinden op het gemengde melkvee- en akkerbouwbedrijf in het dorp waar hij opgroeide. Jill heeft altijd een passie voor dieren gehad en is via een baantje op een melkgeitenbedrijf in de melkveehouderij terecht gekomen.
Na onze studie Bedrijfskunde/Veehouderij zijn we samen voor een jaar naar Australië gegaan waar we gewerkt hebben op melkveebedrijven. Bij terugkomst zijn we aan de slag gegaan op een bedrijf met melkkoeien en melkgeiten in België. In 2017 zijn we in de prachtige Duitse Eifel terecht gekomen waar we twee jaar een vleesveebedrijf hebben gerund. Sinds vorig jaar zijn we eigenaar van een klein Eifel boerderijtje, waar we samen met onze Jack Russels, kippen, paard en inmiddels zeven Fleckvieh koeien wonen. Ook zijn we toen aan de slag gegaan bij CRS Duitsland als inseminator. Dit doen we met veel plezier. Het is mooi om samen met de veehouders te streven naar goede resultaten op het gebied van fokkerij en vruchtbaarheid. Tegelijkertijd bouw je een mooie band op met de klanten.
Wij zijn trots op de boeren die ondanks de roerige tijden keihard doorwerken om voor vers en veilig voedsel te zorgen, en dit met alle kritiek en regelgeving in hun nek. Wij zijn er trots op dat wij, ondanks dat er geen boerenachtergrond is, in de agrarische sector terecht zijn gekomen en hieraan mee kunnen werken! Want wat is er nu mooier dan werken tussen tevreden en gezonde koeien met alle seizoenen van de natuur. En natuurlijk genieten van de heerlijke producten die hieruit voort komen.
Voor de toekomst hopen wij dat er meer waardering komt voor de boeren en dat er MET ze gepraat wordt over regelgeving en uitdagingen die voor ze liggen. Onze toekomst ligt in ieder geval in Duitsland, waar wij bezig zijn onze droom te verwezenlijken!
Want boer(in) zijn, dat is het mooiste wat er is!
Blijf gezond allemaal!