Belangenbehartiging

BAJK biedt haar leden kennis aan op verschillende vakgebieden door middel van diverse projecten, cursussen en activiteiten.

Het AJK zet zich graag samen met haar leden effectief in op belangenbehartiging met als doel: toekomstperspectief creëren voor de Brabantse jonge boeren en tuinders, ofwel de voedselmakers van morgen! Dit doen we op de volgende manieren:

  • Belangenbehartiging op sector- en themaniveau. BAJK behartigt de belangen op verschillende thema’s en voor verschillende sectoren. In dit boekje vind je hier meer informatie over en ook welke BAJK bestuurders verantwoordelijk zijn voor welk thema of welke sector.
  • Jonge Boeren Kieskompas. Het AJK maakt voor verkiezingen op veel verschillende politieke niveaus een ‘Jonge Boeren Kieskompas’. Hierin staan de standpunten van alle politieke partijen ten aanzien van de agrarische sector en hoe er gewerkt wordt binnen bepaalde politieke niveaus. De kieskompassen zijn terug te vinden op de BAJK website.
  • Ambtenaren en Statenleden op stage. BAJK brengt belangenbehartigers ook op het boerenerf en de boeren aan de vergadertafel middels ‘Ambtenaren en Statenleden op stage’. Ben jij benieuwd naar deze stages of wil je zelf deelnemen? Lees dan de berichten en meer informatie op de BAJK website.
  • Belangenbehartigingsgroep voor BAJK leden. Wil je zelf actief meedenken in de belangenbehartiging? Dat kan! Meld je dan aan via info@bajk.nl. Dan word je toegevoegd aan de WhatsAppgroep belangenbehartigers! In deze WhatsApp groep plaatsen de groepsleden onderwerpen en thema’s waar vanuit direct actie of op een later moment een standpunt ingenomen dient te worden vanuit het AJK. Zo kunnen we snel schakelen.
  • Suggesties. Heb jij nog andere suggesties voor de belangenbehartiging? Neem dan contact op met BAJK-voorzitter Maarten Tessers via maarten@bajk.nl.