Nieuws

 • 12 december 2018
  BAJK, LAJK en ZAJK: Klimaatdialoog

  Dinsdag 11 december vond de klimaatdialoog ZUID van het NAJK plaats. De klimaatdialogen vinden
  op meerdere locaties in het land plaats om alle windhoeken te betrekken bij de input die het NAJK
  levert aan het klimaat akkoord.


 • 11 december 2018
  ZLTO cursus ‘Wat je als opvolger moet weten’

  In januari start ZLTO de cursus ‘Wat je als opvolger moet weten’. 

  Tijdens de cursus wordt het overnameproces behandeld, de te kiezen rechtsvorm (maatschap of VOF) en de samenwerking met je ouders. Ook je persoonlijkheid en ondernemerschapskwaliteiten worden onder de loep genomen. Verder wordt er ingegaan op de financiële en fiscale aspecten. Is het ook haalbaar voor jou en voor je ouders? En hoe zie je de toekomst van je bedrijf?


 • 5 december 2018
  Trotse Jonge Boer aan het woord

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Koen Verbeek, een 21 jarige Trotse Jonge Boer uit het dorp Haaren (NB). In Haaren runnen mijn ouders en ik een melkveebedrijf. Van jongs af aan ben ik actief betrokken bij het verzorgen van het melkvee (55 stuks) en jongvee (40 stuks), en diverse andere werkzaamheden op het melkveebedrijf, zoals het oogsten en de fokkerij wat ook een stukje hobby van mij is. Daarnaast werk ik nog voor diverse boeren in de omgeving.


 • 3 december 2018
  Aspirant bestuurslid BAJK: Joris van Lierop

  Ik ben Joris van Lierop, 24 jaar oud en ik woon in Asten-Heusden. Afgelopen zomer heb ik de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness aan de HAS in Den Bosch afgerond. Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat problemen zichzelf niet oplossen. Wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen zul je hier zelf hard voor moeten werken.


 • 27 november 2018
  BAJK, LAJK en ZAJK: Klimaatdialoog

  NAJK geeft uitleg over het klimaatakkoord en de verwachte richtlijnen voor de land- en tuinbouw. Uiteindelijk willen we met elkaar komen tot een aantal mogelijke acties om de klimaatopgave in te vullen. De avond wordt geleid door NAJK-voorzitter Andre Arfman. Hij behartigt de belangen van de jonge boeren en tuinders op het gebied van klimaat in Den Haag.


 • 27 november 2018
  4 december: Werkgroep Verbreding: ‘In de startblokken’

  Je kunt je bedrijf op verschillende manieren verbreden en dit keer staat de volgende tak ‘korte ketens’ centraal. Heb jij als ondernemer volop ideeën maar weet je niet waar je moet beginnen? Durf je niet goed de eerste stap te zetten of loop je ergens anders tegenaan? Wij zijn benieuwd wat jou tegen houdt!


 • 26 november 2018
  13 december: Werkgroep Plantaardig: ‘Gezonde bodem, gezond gewas’

  Sander Bernaerts richt zijn advies o.a. op de biologische landbouw en Niet Kerende Grondbewerking voor met name gangbare bedrijven. Hij begeleidt studie-groepen, geeft cursussen en initieert demo’s en testen. Bernaerts is ook partner in CTF europe, een kennisnetwerk rondom rijpaden. Syngenta helpt met gewasbeschermingsmiddelen, zaden en innovatieve oplossingen telers over de hele wereld aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen.


 • 21 november 2018
  Save the date! BAJK-feest 3 mei 2019

  Vrijdag 3 mei 2019 staat ons jaarlijks BAJK-feest gepland. Zet deze datum alvast in je agenda! De plannen zijn in de maak, maar het belooft in ieder geval weer een spetterend feest te worden. Locatie: Lunenburg te Loosbroek. Verdere informatie volgt.


 • 21 november 2018
  Kom jij het BIG Challenge-team versterken?

  Gezamenlijk en met trots zetten collega’s uit de agrarische sector zich keihard in om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Ze doen mee aan Alpe d’Huzes en zamelen geld in voor onderzoek, zodat kanker een beheersbare ziekte wordt die niet meer dodelijk hoeft te zijn. Kom jij het BIG Challenge-team versterken en samen begin juni de Alpe d’huez beklimmen? Heb je interesse in deelname kijk dan hier en meld je aan.


 

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte