Nieuws

 • 18 oktober 2019
  Samenvatting Spoedoverleg Stikstof & vrijdag 25 oktober?!

  Gisteravond heeft het Spoedoverleg Stikstof plaatsgevonden in Oirschot. Allereerst nogmaals dank voor de grote aanwezigheid en betrokkenheid op deze korte termijn. In alle hectiek zijn we tevreden. We hopen dat aanwezigen hebben geleerd en we hopen vooral dat de signalen vanuit de jonge boeren duidelijk over zijn gekomen bij de aanwezige Statenleden.

  In deze bijeenkomst werden leden meegenomen in de materie van de huidige stikstofproblematiek en werden vragen beantwoord door dhr. ing. Jan Lauwerijssen. Ook heeft Wim Bens van ZLTO een tienpuntenplan gedeeld met onze eisen voor een zinvol stikstof- en veehouderijbeleid.

  Tenslotte de vraag van velen; Hoe zit het met de Statenvergadering volgende week vrijdag op de Provincie?! Volgende week vrijdag vindt de Statenvergadering plaats. Wat dan wordt behandeld is de deadline voor het aanvragen van de vergunningen voor stalsystemen in het kader van de Versnelde Transitie Veehouderij (‘7 juli 2017’). De Staten willen deze verplaatsen van 1 januari 2020 naar 1 april 2020.

  We roepen we alle leden van het BAJK op om vrijdag 25 oktober hun stem te laten horen op het Provinciehuis. Want; Samen staan we sterk!


 • 15 oktober 2019
  BAJK ‘Spoedoverleg Stikstof’ – 17/10/2019

 • 14 oktober 2019
  Traject Jong Ondernemerschap – ABAB & BAJK

  Donderdag 10 oktober vond de eerste bijeenkomst plaats van het traject Jong Ondernemerschap. Dit traject is een samenwerking tussen ABAB Accountants en Adviseurs en Brabant Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK), waarin ambitieuze ondernemers uit verschillende agrarische sectoren klaargestoomd worden voor het ondernemerschap in een tijd waarin veel gevraagd wordt van de sector.


 • 14 oktober 2019
  Gratis sparren met een ervaren ondernemerscoach!

  Zorg dat je bent voorbereid, dit is namelijk hét moment om te zorgen dat je haarscherp in beeld hebt wat je mogelijk zijn, zodat je snel kunt schakelen als het moment daar is. Dat begint met een aantal heel basale vragen aan jezelf. Wat betekent de transitie voor mij? Waar sta ik met mijn bedrijf? Wil en kan ik het bedrijf wel overnemen? Wat voor type boer of tuinder wil ik zijn? Wat heb ik daarvoor nodig? En niet te vergeten: wat is haalbaar in mijn situatie? 

  BAJK en ZLTO willen je graag helpen om de antwoorden op deze belangrijke vragen helder te krijgen. Interesse in een gesprek? Stuur een mailtje naar info@bajk.nl en dan nemen we contact met je op.


 • 14 oktober 2019
  Project ‘Kringlooplandbouw’ van start!

  Op donderdag 10 oktober 2019 gingen de masterclasses van het project ‘Kringlooplandbouw’ van start.


 • 14 oktober 2019
  Uitnodiging BAJK-dag ‘Boeren is topsport!’ in de bus!

  De uitnodiging voor de BAJK-dag 2019 ‘Boeren is topsport!’ is op de post! Het beloofd een ontzettend leuke en interessante middag te worden. Aanmelden kan door uiterlijk 25 oktober een mail te sturen naar info@bajk.nl. 


 • 2 oktober 2019
  Miljoenpoot weer op de mat!

  De Miljoenpoot van het Brabant Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) ligt weer op de mat. Hierin vind je de beweegredenen van het BAJK en informatie over activiteiten en projecten die wij verzorgen. Daarnaast vind je ook informatie over onze bestuurders, werkgroepen, kringen (AJK’s), commissies en niet te vergeten onze sponsoren.


 • 1 oktober 2019
  Aanmelding BAJK-dag 2019 ‘Boeren is topsport!’ geopend!

  Voor jou als jonge boer of tuinder is het een hele sport om boer te worden en te blijven. Veel mensen zijn zich er niet van bewust wat er allemaal komt kijken bij het produceren van hoogwaardige voedingsmiddelen. Daar mag verandering in komen! ‘Boeren is topsport!’ Voor jou organiseren we op vrijdag 8 november de BAJK-dag 2019.


 • 26 september 2019
  Bart van Antwerpen Brabants Kampioen rundveebeoordelen 2019

  Op 21 september heeft bij de Familie Oostvogels in Nieuw-Vossemeer het Brabants Kampioenschap Rundveebeoordelen plaats gevonden. Bart van Antwerpen mag zich Brabants Kampioen Rundveebeoordelen 2019 noemen gevolgd met slechts één punt verschil door Niek Pels.


 

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte