Nieuws

 • 29 november 2020
  Roy Meijer neemt de voorzittershamer over bij NAJK

  NAJK heeft een nieuwe voorzitter! De jonge melkveehouder Roy Meijer is tijdens de algemene ledenvergadering op 26 november 2020 unaniem verkozen tot de nieuwe dagelijks bestuurder. Hij treedt hierbij in de voetsporen van Andre Arfman, die na ruim 4,5 jaar de voorzittershamer doorgeeft.


 • 26 november 2020
  NAJK geïrriteerd over ophef piekbelasters

  Iedereen die zich afgelopen jaar heeft verdiept in het stikstofdossier weet hoe complex deze is. Onderzoek van Investico, platform voor journalistiek onderzoek, concludeerde woensdag 25 november dat het ‘stikstofprobleem’ simpel op te lossen is met het opkopen van slechts enkele agrarische piekbelasters. Dit onderzoek doet volgens NAJK geen recht aan de werkelijke complexiteit. Daarom is NAJK geïrriteerd dat deze berichtgeving zo groots werd uitgemeten en hiermee wederom de landbouw onterecht in een negatief daglicht wordt gezet.


 • 25 november 2020
  Win-actie: Het is tijd voor de BAJK-muts!

  De koude wintermaanden staan weer voor de deur en in deze bijzondere tijd is het erg belangrijk om gezond te blijven en jezelf dus ook goed te beschermen tegen de kou. Vanuit het BAJK hebben we daarom bij het versturen van de Miljoenpoot al onze leden een BAJK-muts cadeau gedaan.


 • 25 november 2020
  Partner aan het woord: FoodUp Brabant / provincie Noord-Brabant

  Tijdens de BAJK Drive In Startshow zagen we FoodUp Brabant en gedeputeerde Elies Lemkes
  al voorbijkomen. FoodUp Brabant is een team van de provincie Noord-Brabant dat werkt aan
  een toekomstbestendig voedselsysteem. Naar aanleiding van de Drive In nodigt Elies jullie van
  harte uit om met haar in gesprek te gaan over onderwerpen die jullie én de provincie raken.
  Daarnaast organiseren FoodUp Brabant en ZLTO in het project Boerenvisie samen de workshop ‘Hoe spekken maatschappelijke wensen mijn portemonnee?’


 • 25 november 2020
  Tweede week van december wordt de contributie voor 2021 geïncasseerd

  De kosten voor een lidmaatschap van het BAJK bedragen €45,- op jaarbasis. De contributie voor 2021 zal in de tweede week van december afgeschreven worden via automatische incasso.


 • 19 november 2020
  Aspirant bestuurslid BAJK: Noud Baetsen

  Mijn naam is Noud Baetsen, ik ben 21 jaar en woonachtig in Stramproy. Ondanks dat mijn ouders geen agrarisch bedrijf hebben, heb ik van kleins af aan maar één droom gehad: een eigen pluimveebedrijf. Ik ben als kleine jongen met “ons” opa tussen de kippen opgegroeid. Het was voor mij al vroeg duidelijk waarmee ik later verder wilde.


 • 19 november 2020
  Aspirant bestuurslid BAJK: Arjen Pals

  Ik ben Arjen Pals, 20 jaar en woon in Zevenbergschen Hoek. Ik ben opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van mijn vader en oom. Het bouwplan bestaat uit aardappelen, uien, graan, suikerbieten, cichorei, vlas, conserven en peterselie. Het totale areaal bestaat uit ongeveer 175 hectaren.


 • 11 november 2020
  Meld je aan voor een BHV cursus

  Ook dit jaar organiseert BAJK de BHV cursusdagen, zowel de basis- als herhalingscursus. Na het volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK-leden € 130,- excl. 21% BTW.


 • 11 november 2020
  Vanaf 7 december weer Jola openstelling

  Van 7 december 2020 tot en met 12 februari 2021 wordt de Jonge Landbouwersregeling (JOLA) weer opengesteld. Jonge landbouwers kunnen binnen dit POP3 Brabant programma subsidie aanvragen om hun bedrijf te moderniseren en te innoveren. Er is in totaal 560.000 euro beschikbaar gesteld. Iedere jonge landbouwer kan eenmalig maximaal 20.000 euro subsidie ontvangen binnen de maatregel met een maximaal percentage van 30 procent op het totale investeringsbedrag.


 

Contact

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch


Tel. algemeen 073 74 700 90

 

Postadres:
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch


E-mail: info@bajk.nl

Blijf op de hoogte