Stichting #TrotseJongeBoeren

Trotse Jonge Boeren is sinds 2020 verder gegaan als Stichting. Trotse Jonge Boeren is onder de vleugels van BAJK opgericht en heeft samen met BAJK binnen de projecten geslaagde activiteiten kunnen organiseren, zoals Liefde voor de BOERderij, Toer de Boer met SFYN en de samenwerking met de Koksopleiding in Bergen op Zoom. Ze heeft zich de afgelopen jaren voor de burger op de kaart kunnen zetten en het resultaat mag er zijn met momenteel 18.000 likes op Facebook en nieuwsberichten in diverse kranten, zowel landelijk, provinciaal en regionaal.

Onder de hoede van voorzitter Corrie van Leerzem is Trotse Jonge Boeren als zelfstandige stichting verder gegaan. De Stichting zet zich in om iedere boer en burger van Noord-Brabant te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de agri en foodsector en wat deze bereikt. Trotse Jonge Boeren is voor ons als jonge boeren, het uithangbord naar de maatschappij. Open en eerlijk naar de burger over het boerenleven en vertellen wat we doen, hoe we dit doen en waarom we dit doen. Trotse Jonge Boeren staan elke dag vol goede moed en trots op om zich op nieuwe maatschappelijke uitdagingen en eisen te storten met in het achterhoofd het waarborgen van de continuïteit voor het agrarisch bedrijf.

https://www.trotsejongeboeren.nl/

Campagnes

Bijbaan bij de boer!

 Je kunt er beter op tijd mee beginnen. Het op zoek gaan naar een passende bijbaan! Er gaat namelijk echt een wereld aan mogelijkheden voor je open! De campagne ‘Bijbaan bij de boer’ van Trotse Jonge Boeren laat zien hoe leuk het is om een baantje te hebben in de agrarische sector. Via onze videoserie laten we jou verschillende soorten boerderijen zien en geven we een voorproefje van het werk op de boerderij. Ook laten we zien hoe je aan de slag kunt op jouw toekomstige werkplek. Zo steek jij na school de handen uit de mouwen, vergroot je jouw boerenkennis en verdien je een mooi centje bij!

Boeren is topsport!

Boer zijn is topsport en dat is prachtig om te doen! Net als andere topsporters moeten jonge boeren heel veel verschillende talenten combineren. Maar net als voor andere topsporters geldt voor boeren dat hun passie ook vervelende kanten heeft. Het belangrijkste wat de Trotse Jonge Boeren willen bereiken is vertrouwen. Het maakt niet uit dat mensen niet precies weten wat we doen, zolang ze maar vertrouwen dat wij weten wat we doen. 

Bekijk hier de campagnefilm!

Nederland,Huisseling, 5 feb 2022
Jesper Kocken (11jr) woont op een koeienboerderij in Huisseling, Noord-Brabant.
Foto: Jet Budelman

Ik wil boer worden!

Over één ding zijn Trotse Jonge Boeren het eens: ze hebben het mooiste beroep dat er bestaat! Als je als jonge boer net uit de luiers komt ben je onbezorgd en biedt de sector je veel perspectief. Helaas worden de zorgen over het toekomstperspectief groter, naarmate je ouder je wordt en hoe meer je mee krijgt van alles wat er rondom de agrarische sector gebeurd. 

Samen met fotojournalist Jet Budelman vertelt Trotse Jonge Boeren het verhaal van jongeren tussen de 11 en 13 jaar die nog vol trots zeggen: ‘Ik wil boer worden!’.

Social Media

Trotse Jonge Boer(in) aan het woord

‘Trotse Jonge Boer aan het woord’ verschijnt iedere week op de Facebook-pagina van Trotse Jonge Boeren. Een jonge boer(in) vertelt over zichzelf, wat er gedaan wordt in het dagelijkse leven, de connectie met de agrarische sector, wat hem/ haar een Trotse Jonge Boer maakt en waar hij/ zij het meest trots op is.

Met een leuke agrarische foto erbij is dit een regelrechte hit op Facebook.

Trotse Jonge Boerinnenvlogs

Trotse Jonge Boerinnen Naomi de Rijk (links) en Vivianne Goense (rechts) pakken de draad weer op en gaan weer vloggen over het leven als een boerin. Je vindt ze terug tussen de koeien, schapen, varkens, trekkers en geiten. Thuis, op het werk, bij anderen en in het buitenland.

Welkom bij de #TJB Boerinnenvlogs