AJK Uden & Land van Cuijk

Welkom op de pagina van afdeling AJK Uden en Land van Cuijk.

 AJK Uden en Land van Cuijk is één van de 11 afdelingen van het BAJK. In onze regio zijn veel agrarische bedrijven aanwezig, van tuinbouwbedrijven tot pluimveehouderijen en van mestverwerkers tot rundveehouderijen. Door de diverse bedrijven in de agrarische sector blijft het mogelijk om mooie informatieavonden en excursies te organiseren voor onze leden. Het afgelopen jaar zijn er wat verschuivingen geweest in het bestuur van onze afdeling. Daarnaast is het wat stiller vanuit onze kant geweest door de coronacrisis. Om jullie een beeld te geven stellen de huidige bestuursleden zich hieronder voor. 

Ik ben Anke van den Berg, 28 jaar oud en kom uit Stevensbeek. Momenteel ben ik 4 jaar bestuurslid bij AJK Uden & Land van Cuijk. Na de studie veehouderij op de HAS ben ik gaan werken bij van Dun Advies waar ik nog steeds met plezier werk! Daarnaast ben ik thuis op de boerderij ook vaak buiten te vinden. Als bestuurslid vindt ik leuk om informatieavonden te organiseren. Daarnaast zijn wij met het AJK betrokken bij de Trekkertrek in Boekel waar ik graag achter de bar sta. Afgelopen jaar zijn Mark en Anne gestopt met de bestuurlijke functie bij het AJK, gelukkig hebben we drie enthousiaste leden gevonden waarmee ik nu samen het bestuur vorm. Zodra de coronamaatregelen het toelaten staat wij klaar om informatieve, maar vooral gezellige avonden te organiseren voor onze leden.

 Ik ben Joey Habraken, 19 jaar sinds dit jaar bestuurslid bij het AJK Uden & Land van Cuijk. Momenteel volg ik de opleiding veehouderij aan het MBO in Boxtel, waarna ik graag door wil naar de HAS in Den Bosch. Thuis heb ik samen met mijn vader een melkveebedrijf, waar ik met veel plezier werk. Als bestuurder vind ik het leuk om door bijeenkomsten te organiseren en zo je eigen kennis kring, maar ook die van andere te vergroten. En tegelijkertijd informatie op te doen over de agrarische sector.

 Ik ben Kevin Jans, 22 jaar en woon in Sint Anthonis. Sinds kort ben ik actief als bestuurslid van het AJK Uden & Land van Cuijk. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn studie ‘Bedrijfskunde & Agribusiness’ aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. In de vrije uren ben ik werkzaam bij Landbouwexploitatiebedrijf Cornelissen B.V. te Rijkevoort. De passie voor de agrarische sector heb ik van thuis uit meegekregen, omdat wij thuis een varkensvermeerderingsbedrijf hebben. In de toekomst zou ik graag het familiebedrijf voort willen zetten. Als bestuurder van het AJK Uden & Land van Cuijk ga ik graag informatieve, maar ook gezellige, thema-avonden organiseren. Verder hoop ik binnenkort mijn steentje bij te kunnen dragen middels de Belangenbehartigingsgroep Agrarische Ontwikkelruimte die het BAJK nu aan het vormen is. Ik kijk er naar uit om – samen met Anke, Willem en Joey – zo snel mogelijk weer leuke en interessante activiteiten te organiseren, zodat wij als leden van het AJK Uden & Land van Cuijk onze kennis kunnen vergroten en daardoor onze sector verder kunnen ontwikkelen.

 Ik ben Willem Egelmeers, 27 jaar en ik kom uit Wanroij. Na de studie Bedrijfskunde & Agribusiness aan de HAS Hogeschool in Den Bosch ben ik in 2018 begonnen als brijvoeradviseur varkens bij een Nederlandse voerleverancier. In datzelfde jaar ben ik ook toegetreden tot de vof met mijn ouders en broer. Thuis hebben we een vleesvarkensbedrijf met akkerbouw en sinds 2019 ook op een tweede locatie varkens. Op deze nieuwe locatie woon ik samen met mijn vriendin Aniek. De afgelopen 2 jaar hebben we deze locatie ontwikkeld tot een mooi en toekomstbestendig bedrijf. Het mooie aan de combinatie van brijvoeradviseur (4 dagen in de week) en agrarisch ondernemer zijn is dat ik naast het eigen bedrijf ook met andere ondernemers mag sparren en advies mag geven over de bedrijfsvoering, hier leer ik zelf ook uiteraard veel van.  Ik ben trots op onze mooie agrarische sector en trots om ook zelf agrarisch ondernemer te zijn. Sinds kort ben ik als bestuurslid begonnen bij het AJK Uden & Land van Cuijk. Wij vinden het als bestuur belangrijk dat we verbinding zoeken tussen de agrarische jongeren in onze omgeving. Dit willen wij doen door bijvoorbeeld leuke maar ook interessante excursies te organiseren voor onze leden.

 Met een bijna volledig nieuw bestuur kunnen wij niet wachten om voor onze leden excursies te gaan organiseren, samen een biertje te drinken bij de Trekkertrek in Boekel of bij de feestavond van het BAJK. Zodra de coronamaatregelen het toelaten staan wij klaar om een nieuw seizoen te organiseren.

 Hopelijk tot snel!

 

AJK Uden & Land van Cuijk