AJK De Peel

AJK de Peel is onderdeel van BAJK (Brabant agrarisch jongeren kontact). Een vereniging voor jongeren in de leeftijd tussen 16 en 35 jaar met interesse in de agrarische sector. Waar BAJK voornamelijk de belangen van jonge agrarische ondernemers behartigt zorgt AJK de Peel voor informatieve avonden en activiteiten met betrekking tot de agrarische sector. Een netwerk opbouwen, kennis delen en vooral gezelligheid staan hierbij voorop.

AJK de Peel bestaat uit de volgende gemeentes;  Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Nuenen, Laarbeek en Someren. Alle leden komen uit deze regio. Het bestuur bestaat uit 7 bestuursleden die ook goed over dit gebied zijn verdeeld.

Het seizoen loopt van september tot en met april. We beginnen het seizoen in de eerste week van september met een BBQ bij een van onze leden. Daar doen we een rondleiding over het bedrijf waarna we gezellig eten en drinken tot in de late uurtjes.

Iedere 3e dinsdag van de maand organiseren wij een ledenavond. Dit kan een excursie naar een agrarische gerelateerd bedrijf zijn of er wordt een spreker uitgenodigd bij Zaal de Zwaan-Café Bright Side in Deurne. Tijdens deze avonden komen verschillende onderwerpen aan bod, waarbij we zoveel als mogelijk de diverse sectoren vertegenwoordigen. De avonden worden altijd gezellig afgesloten met een drankje.

Naast de informatieve avonden organiseren we in december een pubquiz om het jaar vrolijk af te sluiten. In maart wordt er ieder jaar een studiereis georganiseerd waarbij we een lang weekend naar het buitenland gaan. De laatste jaren zijn we in verschillende mooie en indrukwekkende landen geweest zoals; Polen, Portugal, Oekraïne en Italië. We bezoeken daar diverse agrarische bedrijven en verkennen de lokale cultuur. Zo doen we een rondleiding door de stad en gaan we naar lokale bezienswaardigheden. Iedere avond gaan we natuurlijk gezellig met zijn allen uiteten en daarna wat drinken in de cafés. Kortom erg leerzaam, indrukwekkend en gezellig.

Ben je nieuwgierig geworden? Kom gerust eens langs tijdens een van onze activiteiten. Zie jij het wel zitten om lid van ons te worden? Meld je dan aan via deze site.