Interviews en enquêtes

We krijgen regelmatig de vraag of wij leden kunnen vragen of zij mee willen werken aan een interview of enquête. Om niet geïnteresseerde leden niet te overspoelen met enquêtes en vragen, hebben we deze pagina op de site gemaakt om hier de interviews en enquêtes te delen. Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van de updates op deze pagina? Meld je dan aan via pleun@bajk.nl om op de hoogte gehouden te worden van updates.

Boerin tussen twee vuren - Enquête HAS studenten

Sta jij, als moeder, tijdens de overname van het agrarisch familiebedrijf tussen je man en je kinderen in? En/of heb jij een andere rol binnen het overnameproces? Én wil jij jouw ervaring hierover delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar moeders die bezig zijn in het overnameproces van een agrarisch bedrijf. Waarvan haar kinderen zich aan het oriënteren zijn of ze het bedrijf willen overnemen, óf al in een samenwerkingsverband zitten, óf op dit moment aan het overnemen zijn óf het bedrijf al hebben overgenomen.

Door onderstaande enquête in te vullen, help jij met jouw ervaring ons en andere moeders. En daarnaast lever je een bijdrage aan de opzet van het landelijk Kenniscentrum voor bedrijfsovername in de agrarische sector. Als laatste lever je een bijdrage aan de afstudeeropdracht van Juliënne, Roos, Steffy en Joyce van de HAS Hogeschool uit Den Bosch. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMqCTPHaiHccBuUERL9EXu7i_kiaQ3BVQhMbE2fQLle3dvMg/viewform?usp=pp_url

Vragenlijst i.v.m. theatervoorstelling over jonge boeren – Ilse Oostvogels

Ilse Oostvogels theaterregisseur en zij maakt binnenkort een theatervoorstelling vanuit het perspectief van jonge boeren over hoe het is om boer te zijn anno 2022. Daarbij gaat ze op zoek naar ‘de mens achter de boer’ om vooroordelen/meningen weg te nemen en als maatschappij opener te kijken naar de landbouw/boeren.

Dat doet ze o.a. door zeer uitgebreid persoonlijk vooronderzoek (Ze probeert een groot aantal mensen die de thematiek leven te ontmoeten en te spreken) en professionele acteurs samen met jonge boeren (experts in de thematiek) op het podium te zetten.

Eén concreet onderdeel van haar vooronderzoek is een vragenlijst die ze heeft opgesteld naar aanleiding van eerdere interviews die ze bij boeren heeft afgenomen. Bij haar vorige voorstelling (Zenuwslopend, over MS) leverde dat meer dan 400 ingevulde lijsten op, wat heel waardevol was voor de voorstelling, omdat het een zeer relevant beeld gaf vanuit het perspectief van de mensen die de thematiek leven. (Via deze link kan je de trailer zien van haar vorige voorstelling Zenuwslopend.)

Ze zou graag willen dat zoveel mogelijk mensen – deze keer jonge boeren – de vragen gaan beantwoorden. Vervolgens maakt ze op basis daarvan een fysieke, beeldende theatervoorstelling met live muziek, die in de Nederlandse en Belgische theaters zal gaan touren vanaf december.

Wil je meewerken aan haar theatervoorstelling? Klik dan hier op de link naar de vragenlijst

 

Project TU/e - Zoönose binnen natuur-inclusieve landbouw

Niek van den Berk, master student Industrial Design aan de TU Eindhoven werkt aan het project Zoönose risico binnen natuur-inclusieve landbouw. Dit is een samenwerking tussen de TU Eindhoven en BrabantAdvies. Binnen dit project heeft hij een sessie met opdrachten ontwikkeld die bedoeld is om het bewustzijn over zoönosen binnen natuur-inclusieve landbouw te verhogen en een betere discussie over de risico’s op gang kan zetten om zo betere oplossingen te vinden.

Niek heeft al een sessie gehad met experts waarin hij deze tool voorleg. De enquete is bedoeld om de mening te verkrijgen van boeren, aangezien het belangrijk is om boeren mee te nemen in het process om goed beleid te vormen. Ook het verhogen van het bewustzijn over zoönose risico’s is belangrijk.

De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. Er zit een korte video in de vragenlijst die de opdrachten uitlegt om zo een mening van boeren te krijgen over het gebruik van de opdrachten binnen de sessie!

Enquete: https://forms.gle/9pghQ4kF2QLUyuRA6

Video (staat ook in enquete): https://www.youtube.com/watch?v=GFQBGAAUlpw

Alvast bedankt voor het invullen namens Niek!

 

 

Heb jij nog een enquête? Laat het ons weten!