Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AJK Den Bosch presenteert: Voerkeuze

6 oktober 2014 @ 20:00 - 22:30

Wat kost nu meer een korrel graan, mais en soja wat levert het nu op? Hoe wordt dit voer nu opgenomen door de koe? En wat zijn de gevolgen als een voerfabriek de samenstelling van het voer ongevraagd veranderd en toch beweerd dat ze het zelfde voer leveren? Zo is de ene keer het gerst goedkoper en het tarwe duurder. Dus doen ze meer gerst in het voer en husselen ze de andere grondstoffen door elkaar zodat de hoeveelheid vem even hoog blijft. De vraag is haalt de koe er nog wel het zelfde uit?
Tijdens de jaarvergadering is er een discussie ontstaan over de voerkeuze die we als melkveehouders maken en of extra kennis op dit gebied een betere voersamenstelling, prijsafspraken of inkoopvoordeel kan opleveren?
Wij denken van wel, en daarom heeft Ajk kring Den Bosch dit onderwerp opgepakt en organiseert een avond waar de volgende onderwerpen worden doorgenomen:

  •  Welke grondstoffen worden er in brokken gebruikt?
  •  Welke kosten per grondstof zitten hieraan verbonden?
  •  In welke mengverhouding staan deze grondstoffen als de voerstrategie is bepaald?
  •  Kan er op kosten worden bespaard als er gekozen wordt voor andere alternatieven?

Om deze onderwerpen uit te diepen zal Erik Smale van boerenverstand zijn ongezouten mening geven als onafhankelijk voeradviseur en om ook de kant van de leverancier te bekijken zal Erik Kolderhof van ABZ zijn weerwoord klaar hebben waarom zij dus niet werken met standaard voermengsels. .
Om deze avond een praktische invulling te geven zijn we uitgenodigd bij het melkveebedrijf van de familie Priems op de Heiblomsedijk 29 te Berlicum.
Start programma 6 oktober om 20.00 uur
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur AJK Den Bosch
 

Gegevens

Datum:
6 oktober 2014
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie