Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AJK West Brabant: Het agrarisch bedrijf en haar omgeving

15 maart 2016 @ 19:45 - 22:30

Het agrarisch bedrijf en haar omgeving

Hoe belangrijk is een goed imago en hoe kun je dit beïnvloeden?

Het AJK West-Brabant en de ZLTO-afdelingen in West-Brabant hebben de handen ineen geslagen om voor jullie een bijeenkomst te organiseren gericht op de promotie van je bedrijf. Jonge, toekomstige ondernemers met een frisse blik en ondernemers met veel ervaring, daar moet wat van elkaar te leren zijn.
Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdagavond 15 maart, inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur in de Menmoerhoeve (Zundertseweg 66, Etten Leur). Als agrarische ondernemers zetten we ons elke dag met hart en ziel in om voor onze omgeving belangrijke producten te mogen leveren. Helaas zorgen onze bedrijven en werkwijzen ook wel eens voor discussie. Vragen over ons product gerelateerd aan voedselveiligheid, dierwelzijn of milieubelasting zullen ons allemaal wel eens bereikt hebben. Hoe reageer je op kritische vragen en hoe zorg je dat het je imago niet negatief beïnvloed? Met de komst van een omgevingsdialoog in bepaalde sectoren blijkt dat de omgeving steeds meer betrokken wordt in de ontwikkeling van onze bedrijven. Een goede aanleiding om hier eens wat dieper op in te gaan.
Op een interactieve werkwijze neemt Marian Cleasens-Jenniskens (bekend van Mmmeggies, www.mmmegies.nl en www.cjpluimveebedrijven.nl) jullie mee in een paneldiscussie met lokale agrarische ondernemers over hoe je je omgeving jouw bedrijf kunt laten ervaren.  De ondernemers die plaatsnemen in het panel zijn:

  • Miranda Snepvangers (melkveehouder in Bergen op Zoom), zij heeft ervaring met educatie en rondleidingen op het bedrijf (www.millstream.nl).
  • Marco van Meer (toekomstig zachtfruitteler in Etten-Leur), hij heeft ervaring met de omgevingsdialoog en buitenlands personeel.
  • Bas Antonissen (varkenshouder in Rucphen), hij volgde de Youth Food Movement Academy (www.youthfoodmovement.nl) gericht op aandacht voor voedsel(productie).
  • Jos Naalden (varkenshouder in Bergen op Zoom), hij heeft ervaring met de omgevingsdialoog op zijn eigen bedrijf en is lid van de coöperatie Streek en Beleving in Roosendaal (www.streekenbeleving.nl).

De bijeenkomst wordt afgesloten door Rick Houweling (bekend van ‘Mogen wij wat vragen boer?, www.mogenwijwatvragenboer.nl), hij wil ons inspireren met zijn verhaal. Rick is als burgerjongen en marketing student open dagen voor burgers op agrarische bedrijven gaan organiseren en wil ons meenemen in het fenomeen ‘storytelling’.
We rekenen op jullie komst, dus meld je  voor 11 maart aan via de onderstaande link!  Je kunt jezelf hier aanmelden. Hartelijke groeten,
AJK-West Brabant, ZLTO Steenbergen-Bergen op Zoom, ZLTO Roosendaal, ZLTO Woensdrecht, ZLTO Halderberge, ZLTO Zundert-Rijsbergen, ZLTO Rucphen, ZLTO Etten-Leur, ZLTO Breda en ZLTO Moerdijk

Gegevens

Datum:
15 maart 2016
Tijd:
19:45 - 22:30

Locatie