Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de coöperatie 2014

19 september 2014 @ 13:00 - 17:00

naamloos
 
 
Alles draait om delen en doen tijdens de Dag van de Coöperatie 2014. Het wordt een middag van halen en brengen, vol afwisseling en coöperatieve dynamiek. Voor iedereen die betrokken is bij een coöperatie, en speciaal voor jongeren; wat kan coöperatieve samenwerking voor jou betekenen? Met inspirerende verhalen en alle ruimte om zelf ter plekke uw programma te bepalen.
Om 13.00 uur trappen we af. Elies Lemkes-Straver, directeur ZLTO en Brigite van Haaften, gedeputeerde Provincie Noord-Brabant gaan onderleiding van de dagvoorzitter in gesprek over de coöperatieve krachten en kansen. En ú kunt meepraten.
Aansluitend volgen twee rondes met diverse sessies. U maakt op de dag zelf uw keuze: u gaat meedenken met een van de ondernemers met hun actuele vragen uit de praktijk die ter plekke gepitcht worden of u kiest voor één van de centrale thema’s:
Coöperatieve verbindingen tussen stad en platteland
De coöperatie als innovatief middel om boeren en burgers te verbinden. Om maatschappelijk draagvlak en nieuwe omzet te genereren, bv met voedsel, energie, zorg, recreatie. Hoe pak je die kans als ondernemer en wat kom je tegen?Door Linda de Bie (ZLTO).
De regie bij de burger in de zorg
De burger wil meer regie en verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid en zorg op zich nemen. Hoe kunnen kleine zorgcooperaties en grote verzekeraars samen optrekken en elkaar versterken? Door Wiro Gruisen (CZ zorgverzekeringen) en Ad Pijnenborg (Voorzitter Stichting Samen Anders Zorg).
’t Is niet dat men niet wil – het benutten van betrokkenheid
Hoe staat het met de betrokkenheid van burgers en de wil tot samenwerken. Ofwel: hoe geven we praktisch invulling aan mooie woorden als doe-democratie en participatiesamenleving?Door Jeannette den Hartog (PON) en Hans van Driel (Universiteit van Tilburg).
De coöperatie als klimaat voor startende ondernemers
Hoe kun je het ontstaan van broedplaatsen van talent bevorderen en er een duurzaam vervolg aan geven? Het succesverhaal van een particulier initiatief dat samen met lokale partners en stakeholders transformeerde naar de coöperatie Founded By All.Door Maarten Hendriks (Ondernemer @Little Mountain BV, Founding Partner @Founded By All).
Om 16.00 uur springt Gianni Romme op het podium. Als toptrainer en meervoudig olympisch schaatskampioen weet hij als geen ander wat goed samenwerken kan opleveren.
Aansluitend haalt prof. dr. Tine de Moor (hoogleraar Instituties voor collectieve actie in historisch perspectief) het net op van de dag. Zij zal ook de coöperatieve agenda voor de toekomst met ons doornemen.
Kortom: een middag die u als coöperatieve geest niet mag missen. Deelname is kosteloos. Lees meer over het complete programma, alle thema’s en pitches én het aanmeldformulier opwww.zlto.nl/dagvandecooperatie.

Gegevens

Datum:
19 september 2014
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie