BAJK Partner aan het woord – ABAB

Zesde editie traject Jong Ondernemerschap in oktober 2022 van start

De twaalf deelnemers van de zesde editie van het traject Jong Ondernemerschap zijn bekend. Zij worden in een traject van zes maandelijkse bijeenkomsten en een aantal bedrijfsbezoeken klaargestoomd voor de toekomst.

Er is veel animo voor deelname aan het traject Jong Ondernemerschap. Op basis van onder andere motivatie, fase van ondernemerschap en leeftijd zijn de twaalf deelnemers gekozen. Ook wordt er bij de selectie gekeken naar de agrarische sector waarin de deelnemers werkzaam zijn, zodat er een gevarieerde groep ontstaat. Juist over verschillende agrarische sectoren heen kunnen deelnemers veel van elkaar leren.

Goed ondernemerschap
Het traject Jong Ondernemerschap is een samenwerking van ABAB en BAJK. Zij willen met dit traject jonge ondernemers uit de land- en tuinbouw ondersteunen bij de ontwikkeling van goed ondernemerschap. De deelnemers leren tijdens het traject meer over vijf belangrijke thema’s omtrent ondernemerschap en een overname in de familiesfeer: jezelf als ondernemer, familie, ambitie, route en toekomst. Het eindresultaat? Een doordachte visie die als basis dient voor de toekomst. Het traject is gratis.

Lovende deelnemers
Na vijf succesvolle edities gaat dit najaar alweer de zesde editie van start. Deze loopt van september 2022 tot en met maart 2023. De vorige deelnemers waren heel enthousiast, met name over de tips en handvatten die ze kregen om een goed plan te maken voor de toekomst. Ze gaven aan veel te leren van de andere deelnemers, specialisten en de bedrijfsbezoeken. Ook waardeerden ze het extra netwerk dat ze met dit traject opbouwen.

Geïnteresseerd?
Benieuwd of het traject Jong Ondernemerschap ook iets voor jou is? Op www.abab.nl/jong-ondernemerschap en bajk.nl vind je meer informatie over deze en voorgaande edities.