Bijeenkomst Taskforce Toekomstbestendige Stallen

Hoe brengen we oplossingen voor toekomstbestendige emissiearme stallen een belangrijke stap verder?

Donderdag 12 maart organiseert de Taskforce Toekomstbestendige Stallen een bijeenkomst om kansen te identificeren en afspraken te maken om innovatieve technologie voor een – in alle opzichten – duurzame veehouderij versneld door te ontwikkelen, te valideren en beschikbaar te stellen.

Oplossingen voor toegenomen druk
De druk op de Nederlandse veehouderij was al hoog en met de huidige stikstofcrisis is deze fors toegenomen. Tegelijkertijd echter wordt – onder andere door het werk van de Taskforce – duidelijk dat veel mogelijkheden voor een toekomstbestendige veehouderij al in ontwikkeling zijn. Ook komen er vanuit de overheid financiële middelen beschikbaar om innovaties en veehouders te ondersteunen. En tenslotte denkt de Taskforce – samen met ENVAQUA – dat er kansen liggen om de bouw weer op gang te brengen, waarbij veehouders een oplossing bieden. Minister Schouten: “Veel opgaven, zoals het sluiten van de voedselkringloop, het herstel van biodiversiteit, het reduceren van emissies en eisen op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid komen samen bij de veehouder. De veehouder heeft echter technologische mogelijkheden en een verdienmodel nodig om stappen te kunnen zetten.”

Verbinden kennis en ervaring
Door aanwezige kennis en ervaring binnen en buiten de sector te verbinden kunnen we van deze kansen gebruik maken. De stikstofcrisis wenden we zo aan om de veehouderij op integrale manier een stap verder te helpen met nieuwe technologie, nieuwe verdienmodellen en wellicht op termijn ook met beter passende regelgeving. We nodigen je daarom uit om op 12 maart met ons mee te denken en te werken.

Programma
10.00 uur – Inloop
10.15 uur – Start bijeenkomst
Welkom en plenaire discussie
– De stand van zaken innovatie voor Toekomstbestendige Stallen
– Een toelichting over de gebiedsgerichte aanpak
Lees hier verder voor meer informatie en meld je aan via info@bajk.nl