Coöperatie avond AB Werkt

Onze partner AB Werkt hield dinsdag avond haar online ledenavond “AB Werkt Door”. Hier werd met verschillende tafelpartners in gegaan op het thema ‘Arbeid’.  Dit werd allemaal gedaan onder leiding van Harm Edens, bekend van Dit Was Het Nieuws.

Tijdens de avond werd er gesproken over hoe AB Werkt is omgegaan met de coronacrisis. Daarna werd er in het tweede blok met 3 ondernemers gesproken over de economische situatie, de krapte op de arbeidsmarkt en wat dit voor ondernemers betekend. Voor het derde blok was bestuurder Teun Vereijken uitgenodigd om samen met Mayco ten Kate (Voorzitter LAJK) en Jack Janssen (Directeur AB Werkt) deel te nemen aan het tafelgesprek. Hier werd ingegaan op de toekomst van de agrarische sector, robotisering en automatisering in de sector, de verandering van de arbeidsmarkt en hoe we jongeren kunnen binden aan de agrarische sector.

Voor de leden van AB Werkt was het een goed ingevulde avond met mooie inzichten en discussie. Als BAJK zijn we blij dat we hieraan mee hebben kunnen helpen en onze mening hebben kunnen delen.