Doe mee: 140 nieuwe melkveehouders Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij

Het succes van de Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij (BBM) heeft geleid tot een vervolg. Er komt 1,3 miljoen beschikbaar voor een tweede fase, waaraan 140 melkveehouders uit heel de provincie Noord-Brabant deel kunnen nemen. Zo’n 100 nieuwen hebben zich al gemeld. Er is dus nog ruimte beschikbaar. Doe mee en meld je aan voor 28 februari 2022!

Via de BBM worden melkveehouders financieel beloond voor hun bijdrage aan natuur, water en landschapskwaliteit. Zo’n 200 melkveehouders die al meedoen zijn er erg enthousiast over. Ook wanneer je als boer niets extra’s doet, kun je punten scoren op 13 prestatie-indicatoren en extra geld ontvangen. Door deel te nemen krijg je inzicht in je score en ook hoe je deze kunt verbeteren. Deelname is heel gemakkelijk: je scores worden automatisch berekend uit de Kringloopwijzer (als je daar toestemming voor geeft) en de Collectieven Agrarisch Natuurbeheer helpen bij de groene indicatoren.

 Beloning

Vanuit het project kan de melkveehouder voor drie jaar een maximale vergoeding van €5.000,- per jaar ontvangen. Daarnaast geeft een hoge BBM-score voorrang bij het pachten van gronden van provincie en waterschappen. Ook helpt zo’n hoge score om als natuurinclusief bedrijf toestemming te krijgen om per 1-1-24 minder vergaande stalaanpassingen te doen.

Meer info en aanmelden tot 28 februari via ANB Brabant: https://anbbrabant.nl/projecten-overzicht/praktijkproject-brabantse-biodiversiteitsmonitor-melkveehouderij/.