Nieuwe voorzitter! Gerben Boom

Beste leden,

Waarschijnlijk niet bij iedereen bekend, maar er waren verkiezingen rondom het voorzitterschap van het BAJK. Met trots mag ik jullie vertellen dat ik per april Robert Maas mag opvolgen als nieuwe voorzitter van het BAJK. Ik heb er enorm veel zin in om samen met jullie de belangen van de jonge boeren in Brabant te vertegenwoordigen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om leuke activiteiten te organiseren binnen deze mooie vereniging. Maar wie ben ik nu eigenlijk? Ik zal me kort even voorstellen. Mijn naam is Gerben Boom, 21 jaar en kom uit Babyloniënbroek. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders en momenteel werkzaam bij een akkerbouwer uit de gemeente Altena. Binnenkort hoop ik af te studeren aan de HAS in ’s-Hertogenbosch op de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Ik zit ongeveer sinds november 2019 in het dagelijks bestuur van BAJK en ben het afgelopen jaar voornamelijk bezig geweest in de belangenbeharting met de onderwerpen stikstof, stalsystemen en het nieuwe GLB. 

Aftredend voorzitter Robert had als doel om de plantaardige sectoren meer te betrekken bij BAJK. Ik zou dit speerpunt graag over willen nemen. Daarnaast zou ik graag jullie als leden nog meer betrekken bij de belangenbehartiging en de communicatie daarvan verder verbeteren. Ik vind het enorm belangrijk om te laten zien wat er gebeurd maar zeker ook waarom! 

Het afgelopen seizoen is het lastig geweest om elkaar fysiek te ontmoeten en moest er veel van achter de laptop gedaan worden. Ik hoop dat we volgend seizoen in september weer grotendeels kunnen starten met alle activiteiten zoals die normaal gesproken plaatsvinden. Dit zodat ik jullie ook in het ‘echt’ kan spreken en verder kennis kan maken.

Graag tot ziens bij een (B)AJK activiteit!

Gerben Boom