Partner aan het woord – ABAB

Als jonge agrarische ondernemer stap je in een onzekere toekomst. De agrarische sector zit vol dynamiek en uitdagingen. Thema’s als duurzaamheid, dierenwelzijn, klimaatverandering, voedselveiligheid en technologische innovatie zijn actueel. Hoe maak je de juiste keuzes? En hoe bereid je je goed voor op deze uitdaging en het ondernemerschap?

ABAB bereidt jonge agrarische ondernemers voor op het ondernemerschap. We begeleiden jou bij verschillende vraagstukken en hebben veel kennis in huis over onder andere (familie)bedrijfsovernames, subsidieaanvragen en fiscale voordelen. Eenmalig gratis en vrijblijvend sparren met een van onze relatiemanagers over jouw toekomstplannen? Neem contact op met:

Bart van Kessel: 06-53421761, bart.van.kessel@abab.nl
Arnold de Leeuw: 06-51294060, arnold.de.leeuw@abab.nl

Over ABAB
Decennialang werken wij al samen met agrarische ondernemers, hun families en bedrijven en organisaties daaromheen. Samenwerking in de keten bracht onze land- en tuinbouwsector naar wereldniveau, dankzij innovatie- en veerkracht van ondernemers. ABAB is het verlengstuk van ondernemingen. Wij hebben relevante kennis en nemen taken uit handen, zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent: ondernemen. Zo haal jij het beste uit jezelf en jouw onderneming.

Onze adviseurs hebben specialistische kennis van de agrarische sector en gaan graag de uitdaging aan om jouw kansen optimaal te benutten. ABAB trekt samen op met ondernemers. We laten de cijfers spreken en maken scenario’s inzichtelijk. Zo duiden we perspectieven en helpen we bij veranderprocessen. We spiegelen, sparren en gaan discussies niet uit de weg. Kennis is cruciaal; over wetgeving, financiën en verandertrajecten. Die delen we met ondernemers en we stimuleren het delen van kennis, met én tussen ondernemers. Over ontwikkelingen in de samenleving en de agrarische sector.

Traject Jong Ondernemerschap
We investeren ook graag in ondernemerschap. Zo begeleiden we jonge ondernemers bij het waarmaken van hun dromen met cursussen en studiegroepen. Vooral door vaardigheden te ontwikkelen die van betekenis zijn om dingen anders te doen. ABAB en Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) organiseren samen het traject Jong Ondernemerschap, waarbij we jonge ondernemers uit de land- en tuinbouw ondersteunen bij de ontwikkeling van goed ondernemerschap. Na zes succesvolle edities start in oktober 2023 de zevende editie van dit traject. In zes bijeenkomsten en tijdens een aantal bedrijfsbezoeken leren jonge, agrarische ondernemers meer over zichzelf als ondernemer, de agrarische sector, de wereld om ons heen én de (on)mogelijkheden van hun onderneming. Soms confronterend, maar altijd verhelderend. Het eindresultaat? Een compact ondernemersplan dat de basis schept voor jouw toekomst.

Meer weten?
Wil jij meer informatie of advies over de kansen en bedreigingen voor jouw (toekomstige) bedrijf? Of meer zicht op je marktpositie en de ontwikkelingen in de sector? Neem dan contact op met Bas Korsten via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een mail. Meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap vind je op www.abab.nl/jong-ondernemerschap.