Vacature – Provincie Noord-Brabant

Uitdaging:

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het programma Landbouw & Voedsel.  Binnen het programma wordt gewerkt aan alles wat de agrarische sector voortbrengt en waar consumenten van genieten: de primaire productie toe het bewerken, verwerken, vermarkten en distribueren van de producten. Daarbij streven het programma naar een duurzame agrofoodsector in evenwicht met de omgeving en met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu en die bijdraagt aan maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, biodiversiteit, gezondheid en zorg.  Een daadwerkelijke topsector die vanuit eigen verantwoordelijkheid opereert, kansen grijpt op het gebied van innovatie en slim verbindingen zoekt binnen de keten en met andere sectoren en producten.

In het bijzonder gaat het om het uitvoering geven aan besluit van 7 en 8 juli 2017 en het daarbij behorende pakket van ondersteunende maatregelen. Stallen moeten uiterlijk 2024 aangepast zijn. Hiervoor is de taskforce toekomstigbestendige stallen opgericht die moet helpen om stallen daarvoor te ontwikkelen.

De taskforce is inmiddels operationeel en organiseert diverse bijeenkomsten voor uiteenlopende sectoren van de veehouderij.

Er is een projectplan opgesteld waarbij per sector te behalen resultaten zijn benoemd. Nu is het zaak om de stappen te formuleren en te plannen om tot die resultaten te komen.

Tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden dient doorlopend rekening te worden gehouden met een onzekere factoren waarvan de gevolgen pas op de middellange termijn zichtbaar worden. Ook worden de werkzaamheden uitgevoerd binnen een politiek-bestuurlijk, en maatschappelijk complex lastig krachtenveld.

Wat ga je doen?

  1. Hoofdtaak is het werken binnen de Taskforce Toekomstbestendige Stallen (80 % van de tijd). De Taskforce bestaat uit leden van FME (projectleider); ZLTO, VNO/NCW en provincie. Contacten onderhouden met intern (collega’s van Landbouw en Voedsel; en andere programma’s) én extern veehouders en ontwikkelaars van stalsystemen, hen informeren over mogelijkheden, koppelen aan partners, maken van overzichten en informatiebrochures, organiseren van bijeenkomsten.
  2. Daarnaast ondersteunen en adviseren van /sparringpartner voor de projectleiders bij totstandkoming en uitvoering van diverse projecten (anders dan de Taskforce) vb het wetenschappelijk instituut Louis Bolk (procesbegeleiding);
  3. Zelfstandig trekken van projecten in het kader van de Ondersteunende Maatregelen.
  4. Maken van GS dossiers.

Kandidaatprofiel

We zijn op zoek naar een professional met ruime ervaring in complexe, multidisciplinaire, politiek-bestuurlijk gevoelige projecten en een HBO-WO werk- en denkniveau.

Je hebt kennis van en ervaring met van de diverse sectoren (koeien, pluimvee, geiten en vleesvarkens);  Betrokken partijen (gemeenten, agrarische ondernemers, stallenbouwers/bedrijfsleven, wetenschappelijke/onderzoekswereld, etc); algemene kennis van het de techniek van stalsystemen; Regelingen op het gebied van milieu (bv regeling Ammoniak en Veehouderij) ruimtelijke ordening; gemeentelijke regelingen (bv bouwvoorschriften),  financieringsmogelijkheden (subsidie) opgedaan door opleiding en/of ervaring.

Proceskennis- en aantoonbare ervaring: je moet begrijpen wat er nodig is om resultaten te bereiken in een complexere omgeving (meerdere partijen, meerdere belangen, specialistisch, politiek-bestuurlijk gevoeligheid) en daarin ook daadkrachtig kunnen handelen.

Je moet in staat zijn om partijen in verbinding met elkaar te brengen en hen verleiden om samen te werken. Het is belangrijk dat je kunt begrijpen welke vraagstukken voor een individuele ondernemer belangrijk zijn.

Je moet weten organiseren, goed kunnen communiceren (in woord en geschrift. En vernieuwend (ook buiten te geijkte paden kunne denken).

Minimaal opleidingsniveau (eis)

HBO/WO bv HAS of Milieukunde

Uren

28 uur  schaal 10.

Startdatum opdracht Direct
Einddatum opdracht 31 december 2023
Mogelijkheid tot verlenging Ja
Aantal verlengingsopties 2* ½ jaar

Thuiswerken en werken op kantoor in overleg.

Contact

 Inhoud functie:                     Jos van Lent avanlent@brabant.nl, 06-15826460

Sollicitatiebrief :                   Marc Timmers mtimmers@brabant.nl 06-18303285