Wil jij aan de slag met de ‘Biodiversiteitsmonitor’?

Voor melkveehouders in Midden-Brabant komt er een interessante regeling die betrekking heeft op de biodiversiteit. In totaal gaat een groep van vijftig melkveehouders aan de slag met de ‘Biodiversiteitsmonitor’. Hierbij wordt er een praktijkscan afgenomen waardoor bepaald kan worden hoe je scoort op basis van duurzaamheidsindicatoren. Weet waar je nu staat en waar je nog kan verbeteren.
De scan sluit aan bij de doelstellingen van de zuivel en de landelijke doelstellingen. Aan de praktijkscan zit ook een beloningsregeling gekoppeld afhankelijk van het aantal behaalde punten. De groep van vijftig melkveehouders die met de ‘Biodiversiteitsmonitor’ aan de slag gaan zullen fungeren als klankbordgroep en er worden gesprekken met partnerpartijen gevoerd om concrete toezeggingen voor beloningen voor de melkveehouders te stimuleren/ faciliteren. Eind 2020 zal de beloningsregeling starten.
Heb jij interesse om deel te nemen in de klankbordgroep en beloningsregeling? Meld je dan snel aan via info@bajk.nl. Let op: dit kan tot uiterlijk donderdag 20 februari en er is beperkt plek beschikbaar.