Young Agrifirm: De springplank voor jonge ondernemers

Young Agrifirm staat klaar voor de volgende generatie agrarische ondernemers. Jongeren tussen de 16 en 36 jaar, die hun weg willen vinden als ondernemer. Het boerenleven is een uitdagend beroep met dagelijkse zorg voor gewassen, dieren en land, plus de noodzaak om voortdurend innovatieve ontwikkelingen in de sector bij te houden. Alsof dat nog niet genoeg is, ben je ook nog een ondernemer, verantwoordelijk voor het voortbestaan van je bedrijf, je medewerkers en natuurlijk je gewassen en/of dieren. Boer zijn, dat word je niet, dat ben je gewoon. Wij zien hoe belangrijk het is om de nieuwe generatie agrarische ondernemers te ondersteunen in alle aspecten van het boer zijn. En daarom hebben wij Young Agrifirm opgericht. Zodat we samen kunnen bouwen aan de toekomst.

Persoonlijke ontwikkeling
“Het mooie aan Young Agrifirm is dat het speciaal gericht is op jonge ondernemers”, zegt Stef Jansen, Adviseur Rundvee en nauw betrokken bij alle activiteiten van Young Agrifirm. “Wij verdiepen ons echt in de behoeften en vraagstukken van jongeren in de agrarische sector en proberen onze activiteiten daarop aan te laten sluiten.

Als lid van Young Agrifirm kun je deelnemen aan diverse trainingen rondom ondernemerschap. Je leert hoe je jouw boerenbedrijf runt, zowel in de praktijk als op het boerenerf, maar ook leren we je hoe je omgaat met je administratie, regelgeving zoals vergunningen en personeel. Daarnaast kun je via ons ook vaktechnische trainingen volgen. Ook biedt het jou als jonge ondernemer een verbreding van je netwerk en leer je veel collega-ondernemers kennen. Young Agrifirm is een vrijblijvend platform, waar je gemakkelijk contact kunt maken met andere jonge agri-ondernemers. Naast dat het vaak heel gezellig is om collega’s te ontmoeten, bouwen ze ook een waardevol netwerk op waar ze de rest van hun ondernemende leven veel aan zullen hebben.“

Jonge boeren cursus in het Noorden
Jelmer Hijlkema, adviseur bij Agrifirm: “In december, januari, februari en maart is er iedere maand één dagdeel georganiseerd om te leren over een onderwerp in de rundvee sector. Voeding, jongvee, ondernemerschap en droogstand kwamen aan bod. Het waren prachtige dagen waarin de jonge boeren veel hebben geleerd en elkaar beter hebben leren kennen.

Om deze periode af te sluiten is er in juli een gezellige BBQ georganiseerd, waarbij de bijeenkomsten geëvalueerd zijn. De reacties op de jonge boeren cursus waren zeer positief. Na de BBQ zijn we het land in gegaan van de Familie van der Zijl te Nijeholtpade. Ze lieten ons de percelen zien en vertelden waar én waarom ze dit jaar voor het eerst erwten en gerst verbouwden. Daarna volgde er een rondleiding op het bedrijf waar we de historie en de toekomstplannen van de drie broers bespraken. Het was zeer inspirerend”. Ben jij ook graag bij leerzame én gezellige bijeenkomsten met jonge boeren? Word dan lid van Young Agrifirm!

Jongerendag 2024
Save the date: Jongerendag 18 januari 2024! Hét agrarische evenement voor jonge boeren en telers in Nederland. Zet de datum alvast in je agenda, meer info volgt!

Zo word je lid van Young Agrifirm!
Ben jij tussen de 16 en 36 jaar en wil jij je ontwikkelen als agrarisch ondernemer? Dan kun je (gratis) lid worden van Young Agrifirm: de jonge club van Agrifirm voor de volgende generatie agri-ondernemers. https://www.agrifirm.nl/jonge-ondernemers/young-agrifirm/