AB Werkt en BAJK intensiveren samenwerking

AB Werkt is blij met de verlenging van het samenwerkingsverband tussen het BAJK en de coöperatie. Ook de komende 3 jaar blijven beide partijen in gesprek om elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Want samenwerken, werkt!
Zowel het BAJK als AB Werkt is er alles aan gelegen om van positieve invloed te zijn op de agrarische sector, met ondernemers én medewerkers.

Samenwerking
AB Werkt haakt graag aan op de lopende en komende projecten waar het BAJK mee bezig is. Gericht op jonge agrariërs, voor de toekomst. Maar zonder de huidige generatie te vergeten.  Als dé werkspecialist in Brabant én in de agrarische sector zijn we van toegevoegde waarde, als het gaat om personeelsinzet via werving & selectie, (digitaal) uitzenden, detacheren en bedrijfsvervanging bij ziekte of vakantie.

Dienstenpakket
Voor onze opdrachtgevers en leden zijn we graag een partner die meedenkt over de beste oplossing. Voor medewerkers bieden we méér dan alleen een baan en salaris. We kijken samen wat belangrijk is en waar behoefte aan is. Met de vele diensten van AB Werkt kunnen we een oplossing bieden die het beste past.

Plantaardig
Het BAJK richt zich naast de dierlijke sector, ook op plantaardige partners en leden. Al voor langere tijd bekend terrein voor AB Werkt. Met veel leden en klanten in o.a. de (glas)tuinbouw, open teelten en boomkwekerij. Met het oog op de samenwerking kan AB als voorloper in deze branches van waarde zijn voor het BAJK.

Internationale werknemers
Veel agrarische bedrijven maken gebruik van medewerkers uit met name Oost-Europa. Met behulp van flexibele en veilige inzet van arbeidsmigranten, kunnen ondernemers piekperiodes opvangen. Ze zijn vaak onmisbaar. AB Werkt helpt hierbij.

Personeelsinzet
AB werkt al jaren samen met specialisten in met name Polen en Roemenië. Ben je ondernemer, worstel je door de krappe arbeidsmarkt met je personeelsbestand? Denk er eens over na om het met internationale werknemers te proberen. Het is voor deze medewerkers best spannend om in een ander land te werken (en wonen). Een nieuwe taal, cultuur en veelal een andere werkwijze. Maar ook voor werkgevers kan het een stap naar het onbekende zijn. AB Werkt heeft de ervaring en contacten om er een succes van te maken.

Begeleiding en ontzorging
Samen kijken we welke medewerkers passen bij de opdracht. Een goede begeleiding voor zowel medewerker als jou als opdrachtgever staat bij ons voorop. We zijn gecertificeerd bij de ABU. Dat betekent dat we ons onafhankelijk laten controleren op het naleven van wetten en regels. Ook voldoet AB Werkt aan de Fair Employment Code Arbeidsmigranten. Waarin staat wat de internationale werknemer mag verwachten. Met onder meer een goede huisvesting, vervoer en loonadministratie.

Twee quotes van ondernemers die werken met internationale werknemers:

 ‘AB Werkt is een goede partij als het gaat een stabiele arbeidsplanning voor lange tijd. Voor mijn komkommerkwekerij regelen ze ieder jaar een groep arbeidsmigranten voor 8 tot 9 maanden. En dat alles 100% volgens de regels en met goede huisvesting in de buurt. Een betrouwbare partner die de zaken goed voor ons regelt.’
Corné Stouten, Komkommerkwekerij Stouten

‘Wij huren vijf internationale werknemers in via AB Werkt om de werkpiek op te vangen in het voorjaar. En dat bevalt goed. Het zijn harde werkers!’
Dennis Smarius, Boomkwekerij Van den Berk